iltasyazilim
FD Üye
Kefir ve kefirin faydaları
Kefir nedir? kefir neye iyi gelir
Kefirin yararları
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir Boyutları 0,53 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday parça başına büyüklüğünde beyaz, beyazsarı aralarında renklerde minik karnabahar veya patlamış darı görünümündedir
Kefirin anavatanı Kafkaslardır ilk olarak Batı Asya da Türkler kadar yapılan ve günümüzde o kadar çok ülkeye yayılan fermente bir süt ürünüdür Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan Türkler bu içeceklerini beraberinde dünyanın her tarafına götürmüşler ve yaymışlardır acilen bilimsel araştırma yapan fakülteler ilk önce edinmek üzere kuruluşlar kefirin faydaları üzerinde ciddi incelemeler yapmakta ve önemli sonuçlara ulaşmaktadırlar
Kullanımı ( içimi ) ve hazmı fazla kolay olan kefir hücre onarım özelliğine sahiptir Mucize meşrubat kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına ile su gibi içirirler Kafkasya da yüzyıldan artı yaşamak çok sıra dışı bir durum değildir Protein , yağ , süt şekeri ve mineraller bakımından hayli varlıklı ilaç tedavisi kesilmeden kullanıldığı zaman kandaki fena kollestrolü azaltır, tansiyonu düşürür, idrarı sulandırır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşürüyor ve en önemlisi KANSERİ GECİKTİRİYOR
Hazmının basit , proteince varlıklı oluşu sebebiyle Kefir hastalar ve çocuklar için manâlı bir besindirHatta 2030 günlük çocuklara bile günde bir iki kaşık içirilmesi önerilmektedir Doktorlar, hastalarına ilaçların yanında birde kefir içmelerini tembihliyor
Hem yapılan araştırmalarda kefirin bayan ve erkeklerde cinsel gücü arttırdığı da bildirilmiştir Hücresel yenileme doğruca de kadınlar göre cilt maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir
Ayrıca kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk içinde yardımsever olmaktadırÜlser yüksek tansiyon , bronşit, astım hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır
KEFİRİ KİMLER KULLANIR?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir Tabi etkisi yoktur Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir
KANSER HASTALARI KEFİR SEÇIM EDİYOR?
Kefir, beden direncini arttırıyor, sindirim sistemine faydalı oluyor Bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor Hap yok ama, kanser hastası olanlar, bu özellikleri sebebiyle kefiri tercih ediyorYapılan incelemeler, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa da iyi geldiğini göstermiştir
KEFİR ADAM BAŞINA
Kefir Tanesine; fındık yada buğday büyüklüğünde, renkleri beyaz, beyazsarı aralarında ufak karnabahar ya da patlamış darı görünümündedir Boyutları 0,53 cm arasında değişir Taneler sütü fermente edici rol oynar, en manâlı özelliği fermantasyon sonunda süzülerek her yerde kullanılabilmesidirKefir taneleri kazein ve birbirleri ile iki taraflı yaşayan mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar karmakarışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir Değişik araştırmacılar, değişik bölgelerden aldıkları kefir tanelerinde bambaşka sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma saptama etmiştirTanede genellikle süt asiti bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur Bir Takım tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kültürler üretilmiştir Avrupa ülkelerinde ve ABD de genelde saf kültürlerden kefir üretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Ortadoğu bugüne kadar laboratuvar koşullarında kefir tanesi üretmek muhtemel olmamıştır
BESIN DEĞERLERİ
Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir Kefirde yer alan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle vücut tarafından basit değerlendirilebilir yapılardır Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir parça başına olan triptofanın , mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun asap sistemi üstünde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedirVücudumuzda en çok yer alan ikinci mineral madde olan fosfor, hücresel gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların , yağların ve proteinlerin kullanımında huzur sağlamaktadır Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir B u vitaminlerin tatmin edici alınması durumunda lüzum böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız menfaat sağladığı bilinmektedir
Niçin kefir tüketilmeli?
* Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
* Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
* Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
* Yüksek tansiyonu giderir
* Kolesterolü düşürür
* Damar sertliğini giderir
* Kemik erimesini önler
* Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
* Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
* Mikrobik enfeksiyonlara karşısında direnci arttırır
* Egzama ve alerjilerde faydalıdır
* İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
* İdrarı sulandırır
* Karaciğer bozukluğunu çare eder
* Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
* Bağırsak hareketlerini hızlandırır
* Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
Seçme Parça *
Kefir nedir? kefir neye iyi gelir
Kefirin yararları
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir Boyutları 0,53 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday parça başına büyüklüğünde beyaz, beyazsarı aralarında renklerde minik karnabahar veya patlamış darı görünümündedir
Kefirin anavatanı Kafkaslardır ilk olarak Batı Asya da Türkler kadar yapılan ve günümüzde o kadar çok ülkeye yayılan fermente bir süt ürünüdür Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan Türkler bu içeceklerini beraberinde dünyanın her tarafına götürmüşler ve yaymışlardır acilen bilimsel araştırma yapan fakülteler ilk önce edinmek üzere kuruluşlar kefirin faydaları üzerinde ciddi incelemeler yapmakta ve önemli sonuçlara ulaşmaktadırlar
Kullanımı ( içimi ) ve hazmı fazla kolay olan kefir hücre onarım özelliğine sahiptir Mucize meşrubat kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına ile su gibi içirirler Kafkasya da yüzyıldan artı yaşamak çok sıra dışı bir durum değildir Protein , yağ , süt şekeri ve mineraller bakımından hayli varlıklı ilaç tedavisi kesilmeden kullanıldığı zaman kandaki fena kollestrolü azaltır, tansiyonu düşürür, idrarı sulandırır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşürüyor ve en önemlisi KANSERİ GECİKTİRİYOR
Hazmının basit , proteince varlıklı oluşu sebebiyle Kefir hastalar ve çocuklar için manâlı bir besindirHatta 2030 günlük çocuklara bile günde bir iki kaşık içirilmesi önerilmektedir Doktorlar, hastalarına ilaçların yanında birde kefir içmelerini tembihliyor
Hem yapılan araştırmalarda kefirin bayan ve erkeklerde cinsel gücü arttırdığı da bildirilmiştir Hücresel yenileme doğruca de kadınlar göre cilt maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir
Ayrıca kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk içinde yardımsever olmaktadırÜlser yüksek tansiyon , bronşit, astım hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır
KEFİRİ KİMLER KULLANIR?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir Tabi etkisi yoktur Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir
KANSER HASTALARI KEFİR SEÇIM EDİYOR?
Kefir, beden direncini arttırıyor, sindirim sistemine faydalı oluyor Bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor Hap yok ama, kanser hastası olanlar, bu özellikleri sebebiyle kefiri tercih ediyorYapılan incelemeler, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa da iyi geldiğini göstermiştir
KEFİR ADAM BAŞINA
Kefir Tanesine; fındık yada buğday büyüklüğünde, renkleri beyaz, beyazsarı aralarında ufak karnabahar ya da patlamış darı görünümündedir Boyutları 0,53 cm arasında değişir Taneler sütü fermente edici rol oynar, en manâlı özelliği fermantasyon sonunda süzülerek her yerde kullanılabilmesidirKefir taneleri kazein ve birbirleri ile iki taraflı yaşayan mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar karmakarışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir Değişik araştırmacılar, değişik bölgelerden aldıkları kefir tanelerinde bambaşka sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma saptama etmiştirTanede genellikle süt asiti bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur Bir Takım tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kültürler üretilmiştir Avrupa ülkelerinde ve ABD de genelde saf kültürlerden kefir üretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Ortadoğu bugüne kadar laboratuvar koşullarında kefir tanesi üretmek muhtemel olmamıştır
BESIN DEĞERLERİ
Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir Kefirde yer alan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle vücut tarafından basit değerlendirilebilir yapılardır Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir parça başına olan triptofanın , mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun asap sistemi üstünde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedirVücudumuzda en çok yer alan ikinci mineral madde olan fosfor, hücresel gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların , yağların ve proteinlerin kullanımında huzur sağlamaktadır Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir B u vitaminlerin tatmin edici alınması durumunda lüzum böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız menfaat sağladığı bilinmektedir
Niçin kefir tüketilmeli?
* Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
* Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
* Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
* Yüksek tansiyonu giderir
* Kolesterolü düşürür
* Damar sertliğini giderir
* Kemik erimesini önler
* Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
* Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
* Mikrobik enfeksiyonlara karşısında direnci arttırır
* Egzama ve alerjilerde faydalıdır
* İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
* İdrarı sulandırır
* Karaciğer bozukluğunu çare eder
* Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
* Bağırsak hareketlerini hızlandırır
* Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
Seçme Parça *