iltasyazilim
FD Üye
Kefir İçeceği
Kefir Mayası
KEFİR
Kefir Kafkasya ’ da yaşamış insanların çoğunlukla kullandıkları sütün mayalandırılmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür Son yıllarda Avrupa ve Amerika ’da yapılmaya başlanmış ve ülkemizde de Ziraat Fakültelerinin Teknolojisi bölümlerinde üretilmekte olup, sınırlı miktarda satışı yapılmaktadır
KEFİR NEDİR ?
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir Kefir karmakarışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir Boyutları 0,53 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday parça başına büyüklüğünde beyaz, beyazsarı arasında renklerde minik karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir
KEFİR NERDEN GELMİŞTİR ? Kefirin anavatanı Kafkaslardır ILK OLARAK Batı Asya ’ da Türkler kadar yapılan ve günümüzde böylece çok ülkeye yayılan fermente bir süt ürünüdür Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan Türkler bu içeceklerini beraberinde dünyanın her tarafına götürmüşler ve yaymışlardır acilen bilimsel araştırma yapan fakülteler öncelikle elde etmek üzere kuruluşlar kefirin faydaları üzerinde ciddi araştırmalar yapmakta ve kayda değer sonuçlara ulaşmaktadırlar
KEFİR NELERE İYİ KAZANÇ ?
Kullanımı ( içimi ) ve hazmı çok basit olan kefir hücresel onarım özelliğine sahiptir Mucize meşrubat kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına ile su gibi içirirler Kafkasya ’ da yüzyıldan fazla yaşamak fazla sıra dışı bir şart değildir Protein , yağ , laktoz ve mineraller bakımından hayli zengin ilaç tedavisi kesilmeden kullanıldığı süre kandaki kötü kollestrolü azaltır, tansiyonu düşürür, idrarı sulandırır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşürüyor ve en önemlisi KANSERİ GECİKTİRİYOR Hazmının basit , proteince zengin oluşu NEDENİ İLE Kefir hastalar ve çocuklar için önemli bir besindirHatta 2030 jurnal çocuklara bile günde bir iki kaşık içirilmesi önerilmektedir Doktorlar, hastalarına ilaçların yanına birde kefir içmelerini tembihliyor
Ayrıca yapılan araştırmalarda kefirin kadın ve erkeklerde cinsel gücü arttırdığı da bildirilmiştir Hücre yenileme bir uçtan bir uca de kadınlar kadar deri maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Birim Başkanı Prof Dr Emel SEZGİN, Japonya ’ da fareler üstünde yapılan bir araştırmaya göre kefirin içinde yer alan maddelerin kanseri %53,6 oranında azalttığını ve hem kefirin kanseri önleyici ilaçlarla kullanılması halinde kanserin tekrarlanma riskinin %67 oranında azalttığını da ortaya çıkarttığını belirtmiştir( 22022002 Star Gazetesi )
Ayrıca kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk içinde yardımsever olmaktadırÜlser yüksek kan basıncı , bronşit, astım hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır
KEFİRİ KİMLER KULLANIR ?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir Ast etkisi yoktur Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir
KANSER HASTALARI SEÇIM EDİYOR ?
Kefir, karoser direncini arttırıyor, sindirim sistemine yardımsever oluyor Bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor Hap değil lakin, kanser hastası olanlar, bu özellikleri sebebiyle kefiri seçim ediyor Yapılan incelemeler, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa da iyi geldiğini göstermiştir
KEFİR ADAM BAŞINA Kefir Parça Başina; fındık yada buğday büyüklüğünde, renkleri beyaz, beyazsarı arasında küçük karnabahar ya da patlamış darı görünümündedir Boyutları 0,53 cm arasında değişir Taneler sütü fermente edici rol oynar, en kayda değer özelliği fermantasyon sonunda süzülerek yeniden kullanılabilmesidirKefir taneleri kazein ve birbirleri ile müşterek yaşayan mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar çok karışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir Öbür araştırmacılar, değişik bölgelerden aldıkları kefir tanelerinde öbür sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma tespit etmiştirTanede genel olarak laktik asit bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur Bir Takım tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kültürler üretilmiştir Avrupa ülkelerinde ve ABD de genel olarak saf kültürlerden kefir üretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Ortadoğu bugüne dek laboratuvar koşullarında kefir tanesi üretmek mümkün olmamıştır
BESLENME DEĞERLERİ
Kefir, vücudun esas fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir Kefirde bulunan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle karoser göre kolay değerlendirilebilir yapılardır Kefirde çokça yer alan ve esansiyel amino asitlerden bir her birine olan triptofanın , mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun asap sistemi üstünde sakinleştirici etkisi olduğu bilinmektedirVücudumuzda en fazla bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların , yağların ve proteinlerin kullanımında refah sağlamaktadır Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir B u vitaminlerin tatmin edici alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse cilt rahatsızlıklarına sayısız üstünlük sağladığı bilinmektedir *
Kefir Mayası
KEFİR
Kefir Kafkasya ’ da yaşamış insanların çoğunlukla kullandıkları sütün mayalandırılmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür Son yıllarda Avrupa ve Amerika ’da yapılmaya başlanmış ve ülkemizde de Ziraat Fakültelerinin Teknolojisi bölümlerinde üretilmekte olup, sınırlı miktarda satışı yapılmaktadır
KEFİR NEDİR ?
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir Kefir karmakarışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir Boyutları 0,53 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday parça başına büyüklüğünde beyaz, beyazsarı arasında renklerde minik karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir
KEFİR NERDEN GELMİŞTİR ? Kefirin anavatanı Kafkaslardır ILK OLARAK Batı Asya ’ da Türkler kadar yapılan ve günümüzde böylece çok ülkeye yayılan fermente bir süt ürünüdür Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan Türkler bu içeceklerini beraberinde dünyanın her tarafına götürmüşler ve yaymışlardır acilen bilimsel araştırma yapan fakülteler öncelikle elde etmek üzere kuruluşlar kefirin faydaları üzerinde ciddi araştırmalar yapmakta ve kayda değer sonuçlara ulaşmaktadırlar
KEFİR NELERE İYİ KAZANÇ ?
Kullanımı ( içimi ) ve hazmı çok basit olan kefir hücresel onarım özelliğine sahiptir Mucize meşrubat kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına ile su gibi içirirler Kafkasya ’ da yüzyıldan fazla yaşamak fazla sıra dışı bir şart değildir Protein , yağ , laktoz ve mineraller bakımından hayli zengin ilaç tedavisi kesilmeden kullanıldığı süre kandaki kötü kollestrolü azaltır, tansiyonu düşürür, idrarı sulandırır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşürüyor ve en önemlisi KANSERİ GECİKTİRİYOR Hazmının basit , proteince zengin oluşu NEDENİ İLE Kefir hastalar ve çocuklar için önemli bir besindirHatta 2030 jurnal çocuklara bile günde bir iki kaşık içirilmesi önerilmektedir Doktorlar, hastalarına ilaçların yanına birde kefir içmelerini tembihliyor
Ayrıca yapılan araştırmalarda kefirin kadın ve erkeklerde cinsel gücü arttırdığı da bildirilmiştir Hücre yenileme bir uçtan bir uca de kadınlar kadar deri maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Birim Başkanı Prof Dr Emel SEZGİN, Japonya ’ da fareler üstünde yapılan bir araştırmaya göre kefirin içinde yer alan maddelerin kanseri %53,6 oranında azalttığını ve hem kefirin kanseri önleyici ilaçlarla kullanılması halinde kanserin tekrarlanma riskinin %67 oranında azalttığını da ortaya çıkarttığını belirtmiştir( 22022002 Star Gazetesi )
Ayrıca kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk içinde yardımsever olmaktadırÜlser yüksek kan basıncı , bronşit, astım hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır
KEFİRİ KİMLER KULLANIR ?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir Ast etkisi yoktur Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir
KANSER HASTALARI SEÇIM EDİYOR ?
Kefir, karoser direncini arttırıyor, sindirim sistemine yardımsever oluyor Bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor Hap değil lakin, kanser hastası olanlar, bu özellikleri sebebiyle kefiri seçim ediyor Yapılan incelemeler, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa da iyi geldiğini göstermiştir
KEFİR ADAM BAŞINA Kefir Parça Başina; fındık yada buğday büyüklüğünde, renkleri beyaz, beyazsarı arasında küçük karnabahar ya da patlamış darı görünümündedir Boyutları 0,53 cm arasında değişir Taneler sütü fermente edici rol oynar, en kayda değer özelliği fermantasyon sonunda süzülerek yeniden kullanılabilmesidirKefir taneleri kazein ve birbirleri ile müşterek yaşayan mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar çok karışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir Öbür araştırmacılar, değişik bölgelerden aldıkları kefir tanelerinde öbür sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma tespit etmiştirTanede genel olarak laktik asit bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur Bir Takım tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kültürler üretilmiştir Avrupa ülkelerinde ve ABD de genel olarak saf kültürlerden kefir üretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Ortadoğu bugüne dek laboratuvar koşullarında kefir tanesi üretmek mümkün olmamıştır
BESLENME DEĞERLERİ
Kefir, vücudun esas fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir Kefirde bulunan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle karoser göre kolay değerlendirilebilir yapılardır Kefirde çokça yer alan ve esansiyel amino asitlerden bir her birine olan triptofanın , mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun asap sistemi üstünde sakinleştirici etkisi olduğu bilinmektedirVücudumuzda en fazla bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların , yağların ve proteinlerin kullanımında refah sağlamaktadır Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir B u vitaminlerin tatmin edici alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse cilt rahatsızlıklarına sayısız üstünlük sağladığı bilinmektedir *