Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kefir ve Faydaları

Kefir ve Faydaları
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kefir ve Faydaları
Kefir Nedir,Kefir ve Faydaları nelerdir?
Kefiri kimler kullanmalı,Kefir nereden Gelmiştir?
Kefir nelere iyi gelir,Kefir ve faydaları

Sofranızdan eksik etmemeniz gereken besin

Kefir
Kefir sütte bulunan bütün gıda öğelerini içerir Kuzey Kafkasya orijinli; inek, koyun, ve keçi sütünden yapılan fermente içecektir Günlük beslenme içinde süt ya da yoğurt yerine kullanılabilir Evde üretmek mümkün olduğu gibi sanayi tipi olanlar da tercih edilebilir Kefirdeki süt şekeri oranı azaldığı için laktoza sağduyu kişiler kefiri rahatlıkla içebilirler Kefirdeki karbondioksit sindirimi kolaylaştırır

Kefirin sağlığa katkısına baktığımızda bağışıklık sisteminin sağlamlaştırmak, yiyeceklerin hazmını kolaylaştırmak, bağırsak duvarının zararlı maddelerden gözetmek ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak, ishali önlemek ve çare etmek gibi etkilerinden bahsedilebilir Bir Takım araştırmacılar kefiri 80 yaşın üstünde yaşamın anahtarı olarak görmektedirler Yazın soğuk içecek olarak rahatlıkla tüketilebilir

Kefir ve Faydaları
Kefir Kafkasya ’ da yaşayan insanların çoğunlukla kullandıkları sütün mayalandırılmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür Son yıllarda Avrupa ve Amerika ’da yapılmaya başlanmış ve ülkemizde de Ziraat Fakültelerinin Teknolojisi bölümlerinde üretilmekte olup, sınırlı miktarda satışı yapılmaktadır

KEFİR NEDİR ?
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir Kefir karmakarışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir Boyutları 0,53 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday her birine büyüklüğünde beyaz, beyazsarı arasında renklerde minik karnabahar veya patlamış darı görünümündedir

KEFİR NERDEN GELMİŞTİR ?
Kefirin anavatanı Kafkaslardır ÖNCELIKLE Batı Asya ’ da Türkler göre yapılan ve günümüzde pek çok ülkeye yayılan fermente bir süt ürünüdür Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan Türkler bu içeceklerini beraberinde dünyanın her tarafına götürmüşler ve yaymışlardır şu anda bilimsel araştırmacı fakülteler ilk olarak olmak üzere kuruluşlar kefirin faydaları üstünde önemli incelemeler yapmakta ve önemli sonuçlara ulaşmaktadırlar

KEFİR NELERE İYİ KAZANÇ ?
Kullanımı ( içimi ) ve hazmı fazla basit olan kefir hücre onarım özelliğine sahiptir Mucize meşrubat kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına ile su gibi içirirler Kafkasya ’ da yüzyıldan fazla yaşamak fazla sıra dışı bir şart değildir Protein , yağ , laktoz ve mineraller bakımından hayli varlıklı ilaç tedavisi kesilmeden kullanıldığı zaman kandaki kötü kollestrolü azaltır, tansiyonu düşürür, idrarı sulandırır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşürüyor ve en önemlisi KANSERİ GECİKTİRİYOR Hazmının kolay , proteince zengin oluşu NEDENİ İLE Kefir hastalar ve çocuklar için kayda değer bir besindirHatta 2030 günlük çocuklara bile günde bir iki kaşık içirilmesi önerilmektedir Doktorlar, hastalarına ilaçların yanında birde kefir içmelerini tembihliyor
Keza yapılan araştırmalarda kefirin bayan ve erkeklerde cinsel gücü arttırdığı da bildirilmiştir Gözenekli Olan onarım baştan sona de kadınlar göre cilt maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Birim Başkanı Prof Dr Emel SEZGİN, Japonya ’ da fareler üstünde yapılan bir araştırmaya kadar kefirin içinde bulunan maddelerin kanseri %53,6 oranında azalttığını ve keza kefirin kanseri önleyici ilaçlarla kullanılması halinde kanserin tekrarlanma riskinin %67 oranında azalttığını da ortaya çıkarttığını belirtmiştir( 22022002 Star Gazetesi )
Hem kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk içinde yardımsever olmaktadırÜlser yüksek kan basıncı , bronşit, astım hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır

KEFİRİ KİMLER KULLANIR ?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir Ast etkisi yoktur Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir

KANSER HASTALARI TERCIH EDİYOR ?
Kefir, beden direncini arttırıyor, sindirim sistemine yardımsever oluyor Bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor Hap değil ama, kanser hastası olanlar, bu özellikleri sebebiyle kefiri seçim ediyor Yapılan araştırmalar, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa da iyi geldiğini göstermiştir

KEFİR TANESINE
Kefir Tanesine; fındık yada buğday büyüklüğünde, renkleri beyaz, beyazsarı aralarında ufak karnabahar ya da patlamış darı görünümündedir Boyutları 0,53 cm aralarında değişir Taneler sütü fermente edici rol oynar, en önemli özelliği mayalanma sonunda süzülerek bitmiş kullanılabilmesidirKefir taneleri kazein ve birbirleri ile iki taraflı yaşamış mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar çok karışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir Değişik araştırmacılar, değişik bölgelerden aldıkları kefir tanelerinde öbür sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma saptama etmiştirTanede genel olarak süt asiti bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur Bazı tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kültürler üretilmiştir Avrupa ülkelerinde ve ABD de genelde saf kültürlerden kefir üretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Ortadoğu bugüne dek laboratuvar koşullarında kefir parça başına üretmek muhtemel olmamıştır

BESIN DEĞERLERİ

Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve dağıtılmış faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir Kefirde yer alan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve böylece beden göre kolay değerlendirilebilir yapılardır Kefirde çokça bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir tanesi olan triptofanın , mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi olduğu bilinmektedirVücudumuzda en fazla bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, gözenekli olan gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların , yağların ve proteinlerin kullanımında rahat sağlamaktadır Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir B u vitaminlerin yeterli alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız üstünlük sağladığı bilinmektedir

Kefir Nedir?
Kefir kültüre edilmiş, çoğu sıhhat unsuru taşıyan ayran benzeri bir içecektir Kefir ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana, yoğurtta bulunan maya ve bakterilerin bağırsak siteminde tutunma özelliği olan ‘probiyotik ’ *
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt