bilgisayarci
FD Üye

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü dökün)
- 2 su bardağı ılık süt (300ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaşar yada beyaz peynir
- Marul
- Salam
- Susam
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, maya ve tuz karıştırılır.
- Unu kontrollü dökerek yumuşak hamur elde edin.
- 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Verdiğim ölçülerden tam 20adet poğaça çıkıyor.Normal poğaça yapar gibi büyük bezeler almayın 17-18 adet çıkacak ona göre bezenizin büyüklüğünü ayarlarsınız.
- Hamurun tamamını önce 20 adet beze çıkacak şekilde paylara bölün ve yuvarlayın. Tezgaha dizin.
- Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
- Sonra tamamına elinizle bastırarak biraz açın.
- Üzerine bez örtün ve tek tek yapmaya başlayın.
- Bezeleri ortasından bastırarak açın. Yağlayın ve ikiye katlayın. Tekrar yağlayın ve tekrar katlayın.
- Hamur bitene kadar bu işlemi yapın.
- Tepsiye dizip üzerini bez ile örtüp 10 dakika da tepsi mayası yapın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 180-200 derecede alt üst pişirin.
- Poğaçaları pişince mutlaka dinlendirin.
- Soğuyunca araları daha kolay açılır.
- İstediğiniz malzeme ile süsleyin.
- Ben marul, salam ve peynir kullandım. Siz isterseniz salam vb şeylerde yapabilirsiniz.
Cepli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı