Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça
0
63

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
cepli-pogaca.jpg

Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • Cepli poğaça
Hamuru için
  • 1su bardağı süt
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1adet maden suyu
  • 1adet instant maya
  • 2yemek kaşığı toz şeker
  • 1tatlı kaşığı tuz
  • 1adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • Aldığı kadar un denetimli bir halde ekleyelim
  • 3yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
Hamuru açmak için
  • 1yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • Susam, yumurta sarısı
Cepleri için
  • Kıvırcık, kaşar peyniri, domates, salatalık
  • Not
  • Bu hamur tanımı ile istediğiniz poğaçayi yapabilirsiniz ️

Cepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için verilen materyaller bir kaba alınır güzelce çırptıktan sonra un yavaş yavaş ek edilir yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Akabinde eritilmiş tereyağı eklenir biraz daha yoğurup 1saat mayalanması için bekleyelim.
  3. Akabinde mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın tereyağı ile açıp katlayın bastırmayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim .
  4. 190 derece fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkarıp soğuktan sonra dilediğiniz üzere ceplerini doldurabilirsiniz kalanlarda buzluğa atalım afiyet olsun şimdiden ♥️ yapılışını görsellerden bakabilirsiniz ♥️.
Cepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt