
Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- Cepli poğaça
- 1su bardağı süt
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1adet maden suyu
- 1adet instant maya
- 2yemek kaşığı toz şeker
- 1tatlı kaşığı tuz
- 1adet yumurta (sarısı üzeri için)
- Aldığı kadar un denetimli bir halde ekleyelim
- 3yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 1yemek kaşığı tereyağı
- Susam, yumurta sarısı
- Kıvırcık, kaşar peyniri, domates, salatalık
- Not
- Bu hamur tanımı ile istediğiniz poğaçayi yapabilirsiniz ️
Cepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için verilen materyaller bir kaba alınır güzelce çırptıktan sonra un yavaş yavaş ek edilir yumuşak bir hamur elde edilir.
- Akabinde eritilmiş tereyağı eklenir biraz daha yoğurup 1saat mayalanması için bekleyelim.
- Akabinde mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın tereyağı ile açıp katlayın bastırmayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim .
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkarıp soğuktan sonra dilediğiniz üzere ceplerini doldurabilirsiniz kalanlarda buzluğa atalım afiyet olsun şimdiden
yapılışını görsellerden bakabilirsiniz
.