bilgisayarci
FD Üye
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı dışına)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar un (yaklaşık 5-6 bardak)
- Teremyağ
- Kıvırcık, domates, kaşar, salam
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp beş dk. Beklentilir.
- Yağ, yumurta akı, tuz eklenip karıştırılır kontrollü olarak un eklenip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp elle veya merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılıp üzerine teremyağ sürülür.
- Hamur ikiye katlanıp üste kalan kısma tekrar teremyağ sürülür ve katlanıp tepsiye alınır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra içine kıvırcık, kaşar, domates ve salam konulup servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.