Pamuk Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için :
- 2 su bardağı süt(200ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ(200ml)
- 2 yumurta beyazı(sarısı üzerine)
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı instant kuru maya
- 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin değişkenlik gösterebilir)
- Çörek otu
- Susam
- Kıvırcık marul
- Salam
- Kaşar peyniri
- Domates
- Salatalık
Pamuk Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel mayayı, 3 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1 bardak ılık sütümüzü 1 kabın içerine alıp eriyene kadar karıştıralım ve mayanın homojenize olmasını bekleyelim.
- Mayamız hazır olduktan sonra mayamızı yoğurma kabına alalım.
- Kalan 1 su bardağı ılık sütümüzü, 1 su bardağı sıvı yağı, 2 yumurta beyazı, 2,5 tatlı kaşığı tuzumuzu da ek edip yeterlice karıştıralım.
- Yavaş, yavaş unumuzu ek etmeye başlayalım ele yapışmayacak formda pamuk üzere pofuduk bir hamur elde ettiğinizde hamurumuz hazırdır.
- 30-40 dk dinlendirdikten sonra cevizden biraz daha büyük modüller koparıp top haline getirin be 15-20 dk tekrar dinlenmeye bırakın.
- İsterseniz merdane yardımıyla, ya da elinizle hamuru açın ( 1cm kalınlığında ülkü oluyor).
- Açtığınız hamurun her yerine gelecek halde fırça yardımıyla sıvı yağ sürün ve bir defa tam ortadan ikiye katlayın tekrar her yerine gelecek formda sıvı yağ sürün tekrar katlayın, fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine dizin ve mayalanmalarını bekleyin 10 dk.
- Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürüp, susam, çörek otu vs. süsleyebilirsiniz.
- Ben fanlı fırında 20 dk pişirdim 170° derece sıcaklıkta siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.