Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cepli-pogaca.jpg

Cepli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı kadar un
Üzeri ı̇çin
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sıvı gereçleri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. (ı̇sterseniz su yerine 2 bardak süt ile de yapabilirsiniz. )
  2. Tuz ve ölçülü olarak un eği yaparak ele yapışmaz kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğurun.
  3. Üzerini kapatıp güzelce mayalandırın.
  4. Mayalanan hamurun gazını almak için biraz yoğurun. Yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  5. Merdane yada elinizle kare şeklinde açıp sıvı yağ sürün. Yarım daire şeklinde 2’ye katlayın ve tekrar yağ sürün.
  6. Üçgen olacak şekilde kapatın. Tepsiye dizip 10 dk üzerini bir bez ile örtelim.
  7. Daha sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
  8. Pişip birinci sıcaklığı çıkınca ortalarına domates, kıvırcık, kaşar salatalık vs koyup servis yapın. Afiyet şifa olsun.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt