Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarisi
- 1 su bardağı şeker
- 7 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 paket vanilya
- 1 paket labne (200gr)
- 1 tane 3ü 1 ortada neskafe
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremamızı hazırlamakla başlayalım. Krema gereçlerinin hepsini güzelce karıştırıp, ocağa alıyoruz ve katılaşıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz kıvamı ağırlaşınca tamamdır demek.
- Yumurtanın akını ve şekeri mikserle köpük olana kadar 7 8 dakika çırpıyoruz akabinde yumurta akını, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip, spatulayla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- 180 derece fırında 25 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyip mikserle yeterlice çırpıyoruz.
- Kek pisince kekimizi ikiye ayırıyoruz.
- Kahve şu şeker karışımıyla kekin alt tabanını ıslatıyoruz ve kremamızın yarısını ekliyoruz.
- Kekin başka kısmını üzerine bırakıyoruz ve kalan kahve şu karışımını her yerine gezdirerek ıslatıyoruz ve kalan kremayı da üzerine döküp, güzelce düzeltiyoruz.
- Pastamızı dolapta yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra çıkartıp üzerine kakako serpiyoruz ve pastamız servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.