
Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Kek İçin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2, 5 su bardağı süt
- 4, 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 200 gr labne peyniri
- 1 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı nescafe 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle keki için yumurta ve tozşekeri çırpıyoruz.
- Yeterlice köpüren kekimize tüm kuru gereçleri eleyerek ekliyoruz. Karışan kek harcını tabanına yağlı kağıt serilmiş 22 cm çember kek kalıbına boşaltıp 170 derecede pişiriyoruz.
- Krema için süt, un, yumurta sarısı ve şeker karıştırılarak pişirilir. Koyu bir krema elde edilir. Pişen krema ocaktan alınıp birinci sıcaklığı çıkana kadar bekletilir.
- Akabinde labne peyniri eklenip mikserle 3-5 dakika çırpılır. Kekimiz pişip soğuduktan sonra ikiye kesiyoruz.
- Islatmak için bir kasede su, kahve ve kakao karıştırılır. Keki pişirdiğimiz çemberi servis tabağına alıp kekin alt tabanı çembere yerleştirilir.
- Kremanın yarısından fazlası her tarafı ıslatılan kekin üzerine yayılır.
- Akabinde öteki kesim kremanın üzerine kapatılıp ıslatılır ve kalan krema her tarafına yayılır.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Servis öncesi kakao serpilip çemberden çıkartılır. Dilimlenerek servis edilir.