Sucuklu Patates Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram patates
- 200 gram – 250 gram sucuk
- 30 ml zeytinyağı
- 30 gram maydanoz
- 15 gram tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 kol biberiye
Sucuklu Patates Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri yıkadıktan sonra bir tencereye koyun, 10 gram tuz ek edin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 25-30 dakika haşlayın. Suyunu süzün.
- Sucuğun zarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
- Maydanozu doğrayın.
- Patatesleri küp küp doğrayın (kabuğunu ister soyun, ister soymayın – nasıl tercih ediyorsanız)
- Tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
- Patatesleri dizin ve kızartın.
- Ayrı tavada sucukları kızartın.
- Sonra ikisini bir tavada 2 dakika kadar soteleyin.
- Kalan tuzu, karabiberi, maydanozu ve biberiyeyi ekleyip, karıştırıp, servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.