Sucuklu Mantar Soteli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 200 gram mantar
- 4-5 sivri biber
- 2 domates
- 100 gram sucuk
- Tuz
- Sıvı yağ
- Arzuya nazaran bir kuru soğan
Sucuklu Mantar Soteli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavamıza sıvı yağımızı alıyoruz. Doğradınız biberleri orta ateşte kızartıyoruz (Yağ çok olmasın işte soteye yetecek kadar 2 yemek kaşığı falan)
- Eğer soğan kullanırsanız doğradığınız soğanlar ile başlayın daha sonra biberi ekleyin. Ben bu sefer soğansız yaptım.
- Biberler kızardıktan sonra doğradığımız sucukları ekliyoruz ve kızartıyoruz. Daha sonra da tıpkı süreci doğradığımız mantarla yapıyoruz.
- Hepsi güzelce sotelenince küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Baharatları ekleyip, karıştırıp, kapağı kapatıyoruz. Bu formda 5 dakika kadar domateslerde yumuşasın.
- En son olarak üzerine üç yumurta kırıyoruz. Yumurtalar da pişince tamamdır ben yumurtalarında üstüne tuz ve pul biber attım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.