Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit Gül Börek (Hamur Yoğurma Yok! Şipşak Yapılabilecek Lezzet)

Simit Gül Börek (Hamur Yoğurma Yok! Şipşak Yapılabilecek Lezzet)
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
simit-gul-borek-hamur-yogurma-yok-sipsak-yapilabilecek-lezzet.jpg

Simit Gül Börek (Hamur Yoğurma Yok! Şipşak Yapılabilecek Lezzet) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 büyük uzunluk milföy yaprağı yahut 12 küçük uzunluk milföy yaprakları
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yahut bir tekerlek beyaz peynir
  • 1 su bardağı susam (kavrulacak)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı pekmez

Simit Gül Börek (Hamur Yoğurma Yok! Şipşak Yapılabilecek Lezzet) Tanımı Yapılışı

  1. Uygun bir kaba suyumuzu ve pekmezimizi katın ve karıştırın.
  2. Susamı bir tencereye alıp rengi dönene kadar ocakta kavurun.
  3. Kavrulmuş susamı uygun bir kaba dokun.
  4. Bir büyük uzunluk milföy yaprağınızı mutfak tezgahına alın.
  5. Peynirinizden heryere gelecek formda üzerine serpin.
  6. Başka milföy yaprağını da üzerine serin ve milföyün kısa boyundan/kenarından bir parmak kalınlığında şeritler kesin. Fotoğraflara bakın.
  7. Her sırayı fotoğraftaki gösteridiğim üzere rulo yapın ve herbirini birinci evvel pekmezli karışıma bulayın sonrada (sadece kenarlarına deyecek şekilde) susama bulayın.
  8. Hepsini fırın kağıtlı fırın tepsimize dizin ve evvelden ısıttığınız 200 derece fırına koyun.
  9. Alt ve üstü pembeleşene kadar pişsin fırında.
  10. Sonra servise hazırdır. Afiyetler olsun.
    Not: şayet küçük milföy yaprağı kullanacaksanız: milföyler açılabilecek yumuşaklığa geldikten sonra 2 tane milföyü birleştirip merdane ile dikdörtgen biçiminde açarak biraz büyütüyoruz. Bunu hepsine uygulayın. 6 adedini alt taban için açın ve öbür 6’sınıda üst tabanı için açın.
    Bu türlü olunca uzun kenardan/boyundan sırıt kesilecek.
    Ben hazırdan büyük açılmış milföy hamuru aldım ve onları kulladım.
 

Similar threads

Simit Sarayında Bile Bu Lezzet Yok simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya3 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4,5 su bardağı un İç harcı için Kaşar peyniriHaşlanmış ezilmiş 1 orta boy patates50 gram oda ısısında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
İddia ediyoruz hamur işleri ortasında en sevileni börektir! Lezzetiyle damakları çatlatan, çayların sevinci böreğin ise binlerce çeşiti ve tanımı var. Kıymalı, patatesli, peynirliden su böreğine, hazır yufkadan el açmasına, sodalısından milföy böreğine, çiğ börekten avcı böreğine bulabileceğiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı İçin Malzemeler Yarım su bardağı su1 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tuz3,5-4 su bardağı un İçi için; 2 adet patates4 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; PeynirMaydanoz El Açması Çıtır Börek (Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Türkiyemizin her köşesinden lezzet fışkırıyor biliyorunuz. Her kentin kendine özel ve mahallî lezzetlerini sizler için tek tek yazdık. İşte Türkiye'nin 81 ilinin 81 lezzeti... 1. Adana-Adana Kebabı. 2004 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil evrakını alan bu kebap Türkiye'nin en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt