
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
- 2 adet patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 75 gr eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcı hazırlayın. Bunun için patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın süzün.
- Ayrı bir tavada soğanı ince ince doğrayın sıvı yağ da güzelce kavurun.
- Baharatları ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alın haşlanmış patatesleri ezip kavrulmuş soğanı ve tuz ekleyip uygunca karıştırın.
- Misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tabağa alın kenarda bekletin. Hamuru için bütün materyalleri derin bir kaseye alın karıştırın.
- Üzerine unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamuru 10 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
- Hamurları servis tabağına büyüklüğünde nişasta kullanarak oklava ile açın.
- Tereyağını eritip soğutun. Açtığınız hamurların her katına fırça ile tereyağı sürün.
- En üst kata sürmeyin.
- Üzerini poşet ile kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
- Buzdolabından çıkarıp biraz un serpilmiş tezgaha alın merdane ile açabildiğiniz kadar dikdörtgen yahut kare formunda açın. Bıçak yahut rulet ile kare kesin.
- Ortalarına patates harcından koyup elinizle büzüştürerek kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30_-35 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.