Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Lokmalık Çıtır Börek Böyle Lezzet Yok

El Açması Lokmalık Çıtır Börek Böyle Lezzet Yok
0
38

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
el-acmasi-lokmalik-citir-borekboyle-lezzet-yok.jpg

El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
İçi için;
  • 2 adet patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Arasına sürmek için;
  • 75 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı

El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak iç harcı hazırlayın. Bunun için patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın süzün.
  2. Ayrı bir tavada soğanı ince ince doğrayın sıvı yağ da güzelce kavurun.
  3. Baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Ocaktan alın haşlanmış patatesleri ezip kavrulmuş soğanı ve tuz ekleyip uygunca karıştırın.
  5. Misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tabağa alın kenarda bekletin. Hamuru için bütün materyalleri derin bir kaseye alın karıştırın.
  6. Üzerine unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  7. Hamuru 10 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
  8. Hamurları servis tabağına büyüklüğünde nişasta kullanarak oklava ile açın.
  9. Tereyağını eritip soğutun. Açtığınız hamurların her katına fırça ile tereyağı sürün.
  10. En üst kata sürmeyin.
  11. Üzerini poşet ile kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  12. Buzdolabından çıkarıp biraz un serpilmiş tezgaha alın merdane ile açabildiğiniz kadar dikdörtgen yahut kare formunda açın. Bıçak yahut rulet ile kare kesin.
  13. Ortalarına patates harcından koyup elinizle büzüştürerek kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  14. Hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
  15. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30_-35 dakika kızarana kadar pişirin.
  16. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; PeynirMaydanoz El Açması Çıtır Börek (Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz2,5 -3 su bardağı su İç harcı için: 500 gram orta yağlı kıyma1 adet soğanTuz,karabiber Yağlamak için: 2 dolu yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ El Açması Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı ılık su( 200 ml)1 çorba kaşığı şeker1 paket instant kuru maya1 yemek kaşığı tuzUn (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü) Bezeleri yağlamak için; 1 su bardağı sıvı yağ100 gram eritilmiş tereyağı İç harcı; 1 küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı ılık su4 çorba kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı tuz5 – 6 su bardağı un İçi için; 250 gram kıyma1 adet kuru soğanPul biberKarabiberTuz El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 9 adet baklavalık yufka200 gram tereyağı1 kase erimeyen peynir (Ben örgü peyniri tercih ettim) Üzerinin sosu için; 1 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı yoğurt Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt