Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Böyle Lezzet)

El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Böyle Lezzet)
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mayasiz-oklavasiz-citir-citir-yok-boyle-lezzet-el-acmasi-citir-borek.jpg

El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek )
Orta katları için;
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için;
  • Peynir
  • Maydanoz

El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına yumurta süt ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. Akabinde unu dikkatli biçimde ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım beze yapalım.
  4. Bezeler 10 – 12 adet ortası çıkıyor.
  5. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde merdane ile açıp üzerlerine sıvı yağ sürüp üst üste koyalım ve üzerine poşet geçirip yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  6. Başka bir kapta maydanoz ve peyniri karıştıralım.
  7. Dilerseniz kıymalı yahut patatesli harç da hazırlayabilirsiniz.
  8. Açtığımız hamurlar dinlenince büyük bir masa yahut tepsinin içinde her bir hamuru elimizle çekiştire çekiştire açalım.
  9. Yırtılma olabilir kasvet olmaz esasen yuvarlanacak.
  10. Açtığımız hamurun uç kısmına harçtan koyup silindir biçiminde yuvarlayalım.
  11. Böreği pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp susam serpelim ve yuvarladığımız hamurları da tepsinin içine fotoğrafta gösterdiğim üzere koyalım.
  12. Her bir hamuru bu halde açıp tepsiye dizelim ve üzerlerine sıvı yağ sürüp tekrar susam serpip 200 derece alt üst ayar fırında denetimli formda pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı ılık su( 200 ml)1 çorba kaşığı şeker1 paket instant kuru maya1 yemek kaşığı tuzUn (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü) Bezeleri yağlamak için; 1 su bardağı sıvı yağ100 gram eritilmiş tereyağı İç harcı; 1 küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 paket instant maya5 yemek kaşığı sıvı yağ2 küp şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım3 adet büyük boy patates2 adet soğan1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Mayasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un3 su bardağı su1,5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 5 tane orta uzunluk haşlanmış patates1 tane kuru soğan1 çorba kaşığı pul biberTuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ patatesler için Peynirli iç harç 1 kase beyaz peynirBir tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 1 kilogram haşlamalık patatesYarım kilo orta yağlı kıyma1 orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyonBirer çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biberEser ölçüde tuz3 çorba kaşığı zeytinyağıYarım demet maydanoz Hamurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz3,5 su bardağı su İç materyali için; 600 gram kıyma7 adet orta uzunluk kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,505Konular
982,683Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt