iltasyazilim
FD Üye
Sahte Bal Nasıl Anlaşılması Mümkün
Balın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılması Mümkün
Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir
Balın kesafeti yoğunluğu çok, akışkanlığı kesintisiz olmalıdır, kesik kesik akıcı bal sahtedir Çiçek balı çabuk, çam balı ise daha yavaş akar
Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman aralıksız kazanç Buzdolabında takriben bir ay bekleyen balın krem veya tereyağ kıvamına gelmesinin balın gerçek olduğunu gösteriyor
Sabit kalem kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazar alın bala sırık kısımını daldırın daha sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır
Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir
Zeytin yağının donması gibi kavanozun daha aşağı kısımları donma yapar ise reel baldır
Sahte balın rengi birazcık daha açıktır, olağan balın kokusu yoktur
Olağan balın kıvamı azıcık daha katıdır
Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmi olarak örümcek ağı gibi havada uçar
Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir
Bal şekerle yapılan öteki şerbetlere nazaran fazla daha fala keskindir
Artı yendiği süre genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz reel baldır Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı içki olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar
Bir sene önce satın almış olduğumuz bal, bugün halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa eksik bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş zira, bal dediğin, bir kaç ay içinde kristalize olurmuş
Bu vakit balınçeşidine kadar değişir vay bu şekerleme yaptı, kandırıldımdemeden azıcık düşünmeliymişiz
Dikkat kristalize olan reel bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar
*
Balın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılması Mümkün
Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir
Balın kesafeti yoğunluğu çok, akışkanlığı kesintisiz olmalıdır, kesik kesik akıcı bal sahtedir Çiçek balı çabuk, çam balı ise daha yavaş akar
Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman aralıksız kazanç Buzdolabında takriben bir ay bekleyen balın krem veya tereyağ kıvamına gelmesinin balın gerçek olduğunu gösteriyor
Sabit kalem kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazar alın bala sırık kısımını daldırın daha sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır
Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir
Zeytin yağının donması gibi kavanozun daha aşağı kısımları donma yapar ise reel baldır
Sahte balın rengi birazcık daha açıktır, olağan balın kokusu yoktur
Olağan balın kıvamı azıcık daha katıdır
Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmi olarak örümcek ağı gibi havada uçar
Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir
Bal şekerle yapılan öteki şerbetlere nazaran fazla daha fala keskindir
Artı yendiği süre genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz reel baldır Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı içki olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar
Bir sene önce satın almış olduğumuz bal, bugün halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa eksik bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş zira, bal dediğin, bir kaç ay içinde kristalize olurmuş
Bu vakit balınçeşidine kadar değişir vay bu şekerleme yaptı, kandırıldımdemeden azıcık düşünmeliymişiz
Dikkat kristalize olan reel bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar
*