Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gerçek bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Sahte balı anlamanın püf noktaları

Gerçek bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Sahte balı anlamanın püf noktaları
0
108

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
bal_secimi_nasil_yapilir_gercek_bal_nasil_anlasilir_1599997699_7085.jpg

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal, mucizevi özellikleri sayesinde şifa kaynağı olan mucizevi besinler arasında yer alıyor. Son dönemlerde piyasada üretimi artan sahte balların içine glikoz şurubu ekleniyor ve bu da sağlığımız için birçok tehlikeye sebep oluyor. Peki Gerçek bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Sahte balı anlamanın püf noktaları

Yüzyıllardır doğal bir ilaç olarak kullanılan bal, sofraların vazgeçilmez şifa kaynağı besinler arasında birinci sırada yer alıyor. Vitaminler, enzimler, mineraller, aminoasitler ve vücut için gerekli, bütün yaşamsal değerli elementleri içeren bal, hiçbir zararlı hiçbir içermemektedir. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bal ülkemizin birçok yerinde üretimi yapılmaktadır. Özellikle Karadeniz bölgesinde üretilen balın en önemli özelliklerinden biri yüzyıllar boyunca bozulmadan saklanabilmesidir. Bal üretmek için arılar bir gram için yaklaşık dört binden fazla çiçeğinin nektarın toplamaktadır.
  • Bu kadar zorluklarla üretilen balı, üreticiler içine glukoz şurubu koyarak sahte bal olarak piyasaya sürüyorlar.
     
  • İnsanlar son dönemde çok fazla sahte bal satışı arttığı için gerçek balı bulmakta güçlük çekiyor.
     
  • Uzmanlar, gerçek ham balın şekerlenmesi doğal bir olaydır ve balın kendisini koruyabilmek için en geç bir sene içinde kristalize olduğunu ifade etmektedir. Gerçek bal nasıl anlaşılır, İşte detaylar:
yrd0W_1600002768_4937.jpg

⇒ BAL SEÇİMİ NASIL YAPILIR, GERÇEK BAL NASIL ANLAŞILIR?

Doğanın bize sunduğu en mucizevi besinlerinden biri olan bala katılan glukoz şurubu ve benzeri maddeler balın bizim için faydalı olmasını engelleyerek, aksine vücudumuza yabancı maddelerin depolanmasına yol açıyor. Bu yüzde bal alırken dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. 

⇒ Gerçek balı kaşık ile aldığınız zaman direk akışkan bir şekilde akar.

yRHFP_1600002894_7702.jpg

⇒ Balın hakiki olduğunu anlamanızın yollarından biri balı alır almaz buzdolabında yaklaşık bir ay bekletin. Eğer bal krem ya da tereyağı kıvamına gelirse balın gerçek olduğunu gösterir.

⇒ Gerçek hakiki doğal ham çiçek balı donar şekerlenir ve kristalize olur. Gerçek çiçek balı çok çabuk donar ama glikoz şurubu ve esans eklenerek bal adı altında satılan sahte ballar kristalize olmaz. 

afKTf_1600002915_7852.jpg

⇒ Tüketiciler tarafından en çok tercih edilen ballar beyaz ve sarı renkte olanlardır. Ayrıca hakiki balın kokusu olmaz.

⇒ Gerçek balın kıvamı biraz yoğun ve katıdır. Bunu dikkate alarak bal satın alabilirsiniz.

⇒ Bal, normal şekerle yapılan diğer şerbetlere göre çok daha fazla keskin bir tadı vardır. 

⇒ Gerçek balı çok fazla yerseniz genizde hafif yanma yapar. Bu da gerçek bal olduğunu gösterir.

nmFUC_1600002960_6017.jpg

⇒ Gerçek olan balın son kullanma tarihi olmaz, Güzelce muhafaza ettiğiniz ve nemden uzak tuttuğunuz takdirde balın ömrü yaklaşık 5 bin yıldan daha çoktur.

⇒ Gerçek baldan bir bardağın içerisine 1 tatlı kaşığı konulduğu zaman suyla hemen etkileşime geçip hemen suda dağılmaz. Ama sahte bal hemen etkileşime geçip dağılır.

⇒ Gerçek bal, kristalize olur ve donar.

⇒ Ayrıca gerçek, katkısız, saf olan bal ateşe dayanıklı olur yani kolay kolay yanmaz.

jEnwc_1600002939_6457.jpg

⇒ Son olarak balı test etmek için ağzınıza bir tatlı kaşığı bal atın. Eğer balın tadı 15-20 saniye daha damağınızda kalıyorsa, o bal gerçek baldır.
 

Similar threads

Sıhhate yararları saymakla bitmeyen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal, mucizevi özellikleri sayesinde şifa kaynağı olan mucizevi besinler ortasında yer alıyor. Son periyotlarda piyasada üretimi artan düzmece balların içine glikoz şurubu ekleniyor ve bu da sıhhatimiz için birçok tehlikeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal, mucizevi özellikleri sayesinde şifa kaynağı olarak mucizevi besinler arasında yer alıyor. Son dönemlerde piyasada üretimi artan sahte balların içine glikoz şurubu ekleniyor ve bu da sağlığımız için birçok tehlikeye sebep...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Sahte Bal Nasıl Anlaşılması Mümkün Balın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılması Mümkün Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir Balın kesafeti yoğunluğu çok, akışkanlığı kesintisiz olmalıdır, kesik kesik akıcı bal sahtedir Çiçek balı çabuk, çam balı ise daha yavaş akar Gerçek bal kaşıkla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Bal Donuyorsa ne yapmalı? Donan balın ısıtılırken mineral ve vitaminlerini kaybettiği de müşteriye bildirilmelidir. Isıtma yapılırken 40-45 derece dolaylarında ısıtılan bal su dolu bir kapta ısıtılmalı ve direkt ısı ile irtibata sokulmamalıdır. Gerçek bal donar mı? Uzun yıllar hakiki balın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Sahte Bal Nasıl Anlaşılır Balın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır Bal buzdolabında şekerleniyorsa gercektir Balın kesafeti yoğunluğu cok, akışkanlığı surekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir Cicek balı hızlı, cam balı ise daha yavaş akar Gercek bal kaşıkla alındığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt