Rüzgargülü Papatya Kurabiye (Tek Hamur İle İki Şekil) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket mısır nişastası (200 gr)
- Yaklaşık 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Rüzgargülü Papatya Kurabiye (Tek Hamur İle İki Şekil) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağı derin bir kabın içerisine alalım. Pudra şekeri ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Şeker karışınca 200 gram nişastayı 2-3 defada ilave edelim. Vanilin ve kabartma tozu ile birlikte unun bir kısmını ekleyip hamuru toparlayalım.
- Unun kalan kısmını dikkatli eklemelisiniz. Azar azar ekleyip yumuşacık bir hamur elde edelim. Hamuru iki parçaya ayıralım. Bir parçasına kakaoyu ekleyip tekrar yoğuralım.
- Kalan hamuruda 1 yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğuralım. Hamurlardan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. Rüzgargülü deseni için 3 kakaolu 3 sade hamur parçalarını birleştirelim.
- 1 parça beyaz 1 parça siyah olacak şekilde avuç içine alıp el ayası ile yuvarlayalım rüzgargülü şeklini alacaktır.
- Papatya şeklini vermek için; ister 5 parça kakaolu hamurdan, ister 5 parça sade hamurdan yuvarlak parça alıp ortasına sade/kakaolu yuvarlak ekleyelim. Alt tarafından yumuşak şekilde birleştirelim. Şeklini bozmamaya özen gösterelim.
- 170 derece fırında yaklaşık 20/25 dakika hafif rengi kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim. Tepside soğuyunca servis edebilirsiniz???? şimdiden afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.