bilgisayarci
FD Üye
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Çörek otu veya damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza yumurta, yağ ,pudra şekeri, nişasta ,vanilin, kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım.
- Azar azar un ilave edelim, ölçüsünü kendim ayarladım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun 3 te 1 ini ayıralım onu ayrı bir kaba kakao ile yoğuralım. Strece saralım.
- Sade hamuruda yuvarlayarak strece sarıp 20 dk buzdolabında bekleyelim.
- Sonra kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp az bastırıp üstüne bıçak yardımıyla şekil verelim ,sade hamurdan küçük yuvarlaklar yapıp kafasına ve ayaklarına şekil verelim.Üstüne kakaolu hamuru koyalım.
- Bu şekilde 20 adet kurabiye çıkardım.
- Gözleri için de çörek otu kullandım isterseniz damla çikolata yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar 20 dakikada pisti benim kurabiyelerim. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.