Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Kontrollü)
- 1 yemek kaşığı un (Sadece beyaz hamura ayrıldıktan sonra eklenecek)
- Beyaz hamurun yarısı
- 1 yemek kaşığı kakao
Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyır kıyır görüntüsü ve tadı ile mest eden zebra ay kurabiyesi yapmak isterseniz tarife mutlaka göz atmalısınız ????.
- Kabın içine un hariç malzemeler alınır.
- Daha sonra üzerine elenerek öncelikle 2 su bardağı un eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Biraz yoğurunca kalan son bardak kontrollü şekilde eklenir ve yoğrulur.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacaktır.
- Hamurun yarısı ayrılır.
- Ayrılan beyaz hamura bir yemek kaşığı daha un eklenerek yoğrulur.
- Ayrılan diğer hamura da kakao eklenerek yoğrulur.
- Daha sonra cevizden biraz küçük parçalar alınarak her iki hamura top şekil verilir.
- Beyaz hamurdan biri alınarak rulo yapılır. (çok ince uzun olmasın birleştirince tekrar yuvarlanacak. ) kakaolu hamurdan bir tane alınarak beyaz hamur boyunda rulo olacak biçimde yuvarlanır.
- Daha sonra iki hamurun ucu birleştirilir ve beyaz hamur kakaolunun üzerine kırmadan atılır.
- Daha sonra üzerine beyaz hamur koyulur ve bu şekilde sıra ile renkler birbirine geçirilir.
- Ardından renklerin tutunması için hafifçe iki hamur birleşimi elle rulo şekilde yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Tepsinin içinde iki uç birbirine birleşecek biçimde ay ya da nal şekli verilir.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- 170 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirilir. (üzeri beyaz olmalı. Çıkınca biraz yumuşak gibi duruyor ama bekleyince sertleşecek).Deneyenlere afiyet olsun ????????
Hamuru birbirine bağlarken sırasına dikkat edin ve kırmadan geçirmeye çalışın. Hamurda uçların birleşimi oldukça önemlidir.
Zebra görünümü daha güzel olsun isterseniz hamuru birleştirdikten sonra hafif hafif yuvarlayın. Bu aşamada zaten hamur istediğimiz inceliğe ulaşmış oluyor.
Hamura ay şeklini tepsinin içine koyarken verirseniz taşırken kopma sorunu yaşamazsınız. Benden 25 e yakın kurabiye çıktı. Eğer toplarınız artarsa rüzgargülü gibi şekiller ya da toplar yapabilirsiniz. ????????.
Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.