Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Kebabı

Parmak Kebabı
0
37

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 5 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet kabak
  • 5-6 adet yeşil biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Diğer materyaller;
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsakla
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek zeytinyağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Kara biber
  • Kırmızı toz biber
Sosu için;
  • 1 yemek domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sebzeleri yıkayıp soyuyoruz parmak formunda uzunlamasına dilimliyoruz kızgın yağda canlı kalacak halde kızartıyoruz kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  2. Kıymamızı uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Küçük küçük doğramış olduğumuz soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Domatesleri küçük küçük doğrayıp kıymamıza ek ediyoruz. En son yarım su bardağı su ek edip 4-5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  5. Sebzelerimizi borcama ortası boş kalacak halde diziyoruz, orta kısmına kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine çeri domatesleri diziyoruz, sebzelerin üzerine su, salça ve tuz karışımını sos haline getirip gezdiriyoruz.
  7. 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet.
Parmak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 tane california biberi1 tane dolma biber1 adet patlıcan1 adet patates200 gram kıyma1 adet küçük soğan1 diş sarımsak2 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPulbiber Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 300 gram kıyma2 yemek kaşığı zeytinyağ2 adet sivri biber ( çarliston da olur )1 adet domates2 adet soğanTuz, karabiber, pul biber Kızartmak için; 2-3 adet patlıcan ( büyüklüğüne göre)5-6 adet sivri biber4 adet patatesSıvı yağ Üzerine ; 1 adet domates Sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller İç gereci 400 gram kıyma1 adet soğan4 adet sivri yahut çarliston biber2 adet orta uzunluk domates1 yemek kaşığı margarin1 yemek kaşığı domates salçasıPul biberKarabiberTuz Zerzevatları 3 orta uzunluk patates2 adet patlıcanGöz kararı çarliston biber2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yufka500 gram kuşbaşı etYarım çay bardağı zeytinyağ2 adet havuç2 adet patates1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet domates1 yemek kaşığı salça1 çay bardağı bezelye1 çay bardağı suTuz1 çay kaşığı kara biber1 çay kaşığı kırmızı toz biber Beşamel sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram kıyma1 adet soğanYarım demet maydanoz1 adet yumurta4 kaşık galeta unuTuzKarabiberPulbiberKekik5 adet patlıcan2 yemek kaşığı salçaSu Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle köfteleri hazırlıyoruz. Karıştırma kabına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt