
Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller
İç gereci
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 4 adet sivri yahut çarliston biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 3 orta uzunluk patates
- 2 adet patlıcan
- Göz kararı çarliston biber
- 2 adet kabak lakin ben koymadım
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı kaynamış su
- Birazda pul biber
- 2 tane domates
Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp margarini ekleyip ocağa koyalım kavrulsun.
- Kavurduğumuz soğanları kıymayı koyalım ve kavuralım.
- Sonra domatesi ek edip tuzu ekleyip kavuralım salçasını koyup birazda onunla kavuralım baharatlarını atıp yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Öteki taraftan sebzelerimizi soyup parmak kalınlığında dilip parmak uzunluğunda keserek dilimleyelim.
- Tuzlayalım zerzevatları karıştırmadan birbirine kızartalım.
- Kızarttığımız zerzevatları sırayla tepsiye yada borcama kenarlarına dizelim ortasını boş bırakalım.
- Zerzevatları dizdikten sonra ortasına yaptığımız kıyma harcını.
- Koyalım kenarlarına dilimlediğimiz domatesleri dizelim.
- Salçalı sosunu da bir kasede yapıp üzerine gezdirelim üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serelim.
- Isıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.