Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Kebabı

Parmak Kebabı
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
parmak-kebabi.jpg

Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller


İç gereci
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 adet sivri yahut çarliston biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Zerzevatları
  • 3 orta uzunluk patates
  • 2 adet patlıcan
  • Göz kararı çarliston biber
  • 2 adet kabak lakin ben koymadım
  • Tuz
Kızarmak için
  • Sıvı yağ
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • Birazda pul biber
Üzeri için
  • 2 tane domates

Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp margarini ekleyip ocağa koyalım kavrulsun.
  2. Kavurduğumuz soğanları kıymayı koyalım ve kavuralım.
  3. Sonra domatesi ek edip tuzu ekleyip kavuralım salçasını koyup birazda onunla kavuralım baharatlarını atıp yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Öteki taraftan sebzelerimizi soyup parmak kalınlığında dilip parmak uzunluğunda keserek dilimleyelim.
  5. Tuzlayalım zerzevatları karıştırmadan birbirine kızartalım.
  6. Kızarttığımız zerzevatları sırayla tepsiye yada borcama kenarlarına dizelim ortasını boş bırakalım.
  7. Zerzevatları dizdikten sonra ortasına yaptığımız kıyma harcını.
  8. Koyalım kenarlarına dilimlediğimiz domatesleri dizelim.
  9. Salçalı sosunu da bir kasede yapıp üzerine gezdirelim üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serelim.
  10. Isıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Tavuklu Parmak Kebabı Tanımı İçin Gereçler 2 adet patlıcan2 adet kabak2 adet patates1 adet kapya biber2 adet yeşil biber Tavuk sote için; 2 adet iri tavuk göğsü(ya da kalça, but)1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı salça(domates/biber)1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Parmak Kebabı Tanımı İçin Gereçler Kızartmak için; 4 adet patates3 adet havuç2 adet patlıcan7 adet yeşil biber Kıyma harcı için; Sıvı yağ300 gram kıyma1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet yeşil biber2 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçasıYarım su bardağı sıcak suTuz, karabiber, pul biber Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 tane california biberi1 tane dolma biber1 adet patlıcan1 adet patates200 gram kıyma1 adet küçük soğan1 diş sarımsak2 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPulbiber Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 300 gram kıyma2 yemek kaşığı zeytinyağ2 adet sivri biber ( çarliston da olur )1 adet domates2 adet soğanTuz, karabiber, pul biber Kızartmak için; 2-3 adet patlıcan ( büyüklüğüne göre)5-6 adet sivri biber4 adet patatesSıvı yağ Üzerine ; 1 adet domates Sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 250 gram kuşbaşı et4 adet kemer patlıcan4 adet orta boy patates3 adet sivri biber3 adet orta boy domates4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzKarabiberSıvı yağ Parmak Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt