Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Kebabı

Parmak Kebabı
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
parmak-kebabi.jpg

Parmak Kebabı Tanımı İçin Gereçler


Kızartmak için;
  • 4 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patlıcan
  • 7 adet yeşil biber
Kıyma harcı için;
  • Sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
  • Çeri domates
Sosu için
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle zerzevatları parmak biçiminde doğrayalım ve hafif kızartalım.
  2. Yuvarlak borcama kızarttığımız sebzelerimizi ortası boş kalacak biçimde dizelim.
  3. Kıymalı harç için, tavaya sıvı yağı ve kıymayı kavurmaya başlayalım.
  4. Soğanı sarımsağı ve biberi doğrayalım, kıymamının içine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  5. Domatesi, salçasıyı, tuzu, karabiber ve pul biberi ek ederek karıştıralım.
  6. Sıcak suyu ekleyerek, 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  7. Kıymalı harcı sebzelerin ortasındaki boş kalan yere boşaltalım.
  8. Çeri domateslerini dilimleyelim ve süsleyelim.
  9. Sosu için bir kaba salçayı, tuzu ve sıcak suyu alalım, salça eriyene kadar karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.
  10. 200 dereceli evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt