Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Böreği

Midye Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*( 12 tane börek için)
*3 adet yufka

Yufkaları ıslatmak için :

*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı su

İçi için :

*Peynir ve maydanoz

Üzeri için:

*Yumurta sarısı

Midye Böreği Tarifi Yapılışı Midye Börek Tarifi’nin Yapılışı
Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür Bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde masaya serilir Üzerine erittiğiniz tereyağı ve su karışımı sürülür Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufka büzülür kelebek şekli verilir Kanat kısımlarını çevirerek (lale şeklinde) yukarıda birleştirilir Birleştirilen yere peynirli harç konulur ve kenarlarını kapatılarak sigara böreği sarar gibi sarılır Tüm yufkalara aynı işlem tekrarlanır Börekler yağlanmış tepsiye dizilerek Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir Sözlü anlatımı zor olan bir tarif bunun için her aşamasını çektim, fotoğraflardan inceleyebilirsiniz Afiyet olsun

Similar threads

Sizlere fantastik bir börek tarifi vereceğim özellikle çalışan bayanlar için akşam eve geldikleri zaman kısa sürede yapabilecekleri hazırlanmış yufka ile yapılan kolay bir börek olacak tarifimizBen yaptım ve hemen resmini çektim sizlerle paylaşıyorum bakın lezzetli görünüyorlar sizcede böylece...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler *4 adet yufka Yufkalara Sürmek İçin; *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı süt *1 yumurta *1 kaşık eritilmiş tereyağı İç Malzeme; *3 orta boy kaynatılmış patates (İçine ben patates harcı hazırladım Sizler kıymalı, mantarlı veya peynirli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Sodalı Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler *4 yufka *Yarım su bardağı süt *1 şişe maden suyu *Yarım su bardağı sıvı yağ *2 yemek kaşığı tereyağı *1 yumurta *1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için; *Yumurta sarısı *Kalan sos İç harcı için; *Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler *3 adet yufka Sosu için *1 su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı su İç harcı için *Peynir ve maydanoz Üzerine *Yumurta sarısı Midye Börek Tarifi Yapılışı 1 Yufkanın her yerine hazırladığımız sos sürülür ve 4 parçaya kesilir 2 Yufkanın uç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
En Çıtırından Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler *4 adet yufka *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı su *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 yumurta sarısı (Üstü için) *İç malzemesi isteğe kalmış benimki peynirli En Çıtırından Midye Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle su, süt ve sıvı yağ bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt