iltasyazilim
FD Üye
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Sodalı Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 yufka
*Yarım su bardağı süt
*1 şişe maden suyu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Kalan sos
İç harcı için;
*Yarım demet maydanoz
*Yarım kalıp beyaz peynir
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Sodalı Midye Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı günler
Bu böreği uzun zamandır yapıyorum Genelde elde açtığım börekleri yaparım ama zamanım kısıtlıysa bu börek lezzetiyle beni kurtarıyor resmen Tarif şöyle;
Tereyağı eritilir Maden suyu, yumurta, sıvı yağ, süt, tereyağı ve tuz bir kap içerisinde homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır Maydanoz yıkanıp ince ince kıyılır Beyaz peynir ile karıştırılır Evet artık böreğe başlayabiliriz Bir yufka masaya serilir üzerine sos her yerine gelecek şekilde sürülür Yufka dörde bölünür Sivri kısımdan geniş kısma doğru itilir İki ucundan tutulur ve aşağı doğru çekilir Uç kısımlar üst üste gelecek Ardından iç harç eklenir ve uç kısımdan yuvarlayarak midye şekli verilir Yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır Börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır Yumurta sarısının üzerine kalan sostan 2 kaşık eklenir ve böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürülür Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Ben iki ölçü yaptığım için malzemeler fazla görüntü yanıltmasın Su böreği tadında böreklerimiz servis için hazır Afiyet olsun
*4 yufka
*Yarım su bardağı süt
*1 şişe maden suyu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Kalan sos
İç harcı için;
*Yarım demet maydanoz
*Yarım kalıp beyaz peynir
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Sodalı Midye Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı günler
Bu böreği uzun zamandır yapıyorum Genelde elde açtığım börekleri yaparım ama zamanım kısıtlıysa bu börek lezzetiyle beni kurtarıyor resmen Tarif şöyle;
Tereyağı eritilir Maden suyu, yumurta, sıvı yağ, süt, tereyağı ve tuz bir kap içerisinde homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır Maydanoz yıkanıp ince ince kıyılır Beyaz peynir ile karıştırılır Evet artık böreğe başlayabiliriz Bir yufka masaya serilir üzerine sos her yerine gelecek şekilde sürülür Yufka dörde bölünür Sivri kısımdan geniş kısma doğru itilir İki ucundan tutulur ve aşağı doğru çekilir Uç kısımlar üst üste gelecek Ardından iç harç eklenir ve uç kısımdan yuvarlayarak midye şekli verilir Yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır Börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır Yumurta sarısının üzerine kalan sostan 2 kaşık eklenir ve böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürülür Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Ben iki ölçü yaptığım için malzemeler fazla görüntü yanıltmasın Su böreği tadında böreklerimiz servis için hazır Afiyet olsun