Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maraş Çemeni

Maraş Çemeni

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Maraş Çemeni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg çemenlik ince acı pul biber
  • 6-7 baş sarımsak
  • Çemen baharatı (Yoksa aktarlarda ki 7 karışımlar dan da olabilir)
  • Etli kemik suyu göz kararı

Maraş Çemeni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etli kemik suyu 30 dk kaynatılır.
  2. Kemikler kaynarken tencere yahut çiğköfte leğeninin içine pul biber konulur.
  3. Üzerine ezilen sarımsak eklenir,baharatlar eklenir hepsi karıştırılır.
  4. Kaynayan kemik suyu sıcak sıcak, az az eklenir. Kıvamı puding kıvamında olana kadar sıcak kemik suyu eklenerek karıştırılır.
  5. En son ocakta bir taşım kaynatılıp üzeri kapatılır.
  6. 5-6 saat dinlendirildikten sonra tüketilir. İstenirse küçük paketler halinde derin dondurucuya koyabilirsiniz. ????.
Maraş Çemeni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 2 kg yağlı kemikli et1 kg ipek biber (Çemenlik pul biber ince çekilmiş)2 lt +1 su bardağı et suyu100 gram çemen baharatı1 çay bardağı dolusu ayıklanmış sarımsak (3 baş)1 su bardağı zeytinyağı1 su bardağı çekilmiş ceviz Kullanılan su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Maraş Çemeni Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo yağlı yerinden kemik iliği *500 gr kuyruk yağı *2 su bardağı sıvı yağ *2 litre su *4 yemek kaşığı dolusu maraş çemen baharatı *1, 5 kilo kırmızı pul biber *50 diş sarımsak Maraş Çemeni Tarifi Yapılışı Yağlı kemik iliğinin 2 litre su koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler 4 şu bardağı çiğ köftelik bulgur1.5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biberYarım çay kaşığı karabiberÇay kaşığı ucu ile kimyon ( çok az)Çiğ köfte harcı için hazır toz baharat (yarım paket)Yarım çay bardağı sıcak su3 adet domates2 adet büyük soğan3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Fırında Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk güveç kabı3 adet patlıcan2 adet kırmızıbiber (kapya)400 gram dana eti yada kuzu etiTat vermesi için kemik2 adet kuru soğan4 diş sarımsak3 adet orta uzunluk patates4 adet çarliston biber1 tane kabak5- 6 tane yaş fasulye (olmasa da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça6 yemek kaşığı tarhana1 su bardağı ilikli kemik suyu8 su bardağı su1 küçük soğan2 çay kaşığı naneYarım çay kaşığı pulbiber1 tutam zerdeçalTuz Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt