bilgisayarci
FD Üye
Maraş Çemeni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg çemenlik ince acı pul biber
- 6-7 baş sarımsak
- Çemen baharatı (Yoksa aktarlarda ki 7 karışımlar dan da olabilir)
- Etli kemik suyu göz kararı
Maraş Çemeni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etli kemik suyu 30 dk kaynatılır.
- Kemikler kaynarken tencere yahut çiğköfte leğeninin içine pul biber konulur.
- Üzerine ezilen sarımsak eklenir,baharatlar eklenir hepsi karıştırılır.
- Kaynayan kemik suyu sıcak sıcak, az az eklenir. Kıvamı puding kıvamında olana kadar sıcak kemik suyu eklenerek karıştırılır.
- En son ocakta bir taşım kaynatılıp üzeri kapatılır.
- 5-6 saat dinlendirildikten sonra tüketilir. İstenirse küçük paketler halinde derin dondurucuya koyabilirsiniz. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.