bilgisayarci
FD Üye
Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg yağlı kemikli et
- 1 kg ipek biber (Çemenlik pul biber ince çekilmiş)
- 2 lt +1 su bardağı et suyu
- 100 gram çemen baharatı
- 1 çay bardağı dolusu ayıklanmış sarımsak (3 baş)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kemikli et 3- 3,5 litre suyla tuzsuz formda düdüklü tencerede haşlanır.
- Bu ortada sarımsaklar temizlenir ceviz ve sarımsaklar farklı olarak rondodan çekilir geniş bir leğene pulbiber ve çemen baharatı konulur.
- Hazır olan kemikli et suyu süzülerek kaynar halde biberin üzerine karıştırarak yavaş yavaş aktarılır salça kıvamında olacak çok katı da olmayacak 2 lt + 1 su bardağı et suyu kullandım her biberin su çekme özelliği de farklı kıvamına nazaran ayarlanır.
- Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir mühletin sonunda haşlanan etin siyah kısımları da robottan geçirilir. Sarımsak, ceviz, et ve zeytinyağı dinlenen biberin üzerine ek edilir, yoğrulur biçimde elle güzelce karıştırılır.
- Tuzuna bakılır tuzsuzsa birazcık tuz konulabilir ve robottan geçirilir kapalı bir kaba konulup buzdolabında bir gece dinlendirilir poşetleyip, buzluğa kaldırılır.
Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.