Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet)

Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg yağlı kemikli et
  • 1 kg ipek biber (Çemenlik pul biber ince çekilmiş)
  • 2 lt +1 su bardağı et suyu
  • 100 gram çemen baharatı
  • 1 çay bardağı dolusu ayıklanmış sarımsak (3 baş)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Kullanılan su bardağı 200 ml, çay bardağı 150 ml


Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kemikli et 3- 3,5 litre suyla tuzsuz formda düdüklü tencerede haşlanır.
  2. Bu ortada sarımsaklar temizlenir ceviz ve sarımsaklar farklı olarak rondodan çekilir geniş bir leğene pulbiber ve çemen baharatı konulur.
  3. Hazır olan kemikli et suyu süzülerek kaynar halde biberin üzerine karıştırarak yavaş yavaş aktarılır salça kıvamında olacak çok katı da olmayacak 2 lt + 1 su bardağı et suyu kullandım her biberin su çekme özelliği de farklı kıvamına nazaran ayarlanır.
  4. Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir mühletin sonunda haşlanan etin siyah kısımları da robottan geçirilir. Sarımsak, ceviz, et ve zeytinyağı dinlenen biberin üzerine ek edilir, yoğrulur biçimde elle güzelce karıştırılır.
  5. Tuzuna bakılır tuzsuzsa birazcık tuz konulabilir ve robottan geçirilir kapalı bir kaba konulup buzdolabında bir gece dinlendirilir poşetleyip, buzluğa kaldırılır.
Not: Biber genelde tuzlu olduğu için tuz kullanmıyoruz. Çemen ekmeğe sürülerek ve yağda yumurta pişirirken, poğaçalar da tost da kusursuz oluyor. Afiyet şifa olsun.

Elbistan Çemeni (Vaz Geçilmez Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Annemin Enfes Çemeni Tarifi İçin Malzemeler *Bir kase kavrulmuş kabuğu soyulmuş yer fıstığı *Bir kase kavrulmuş susam *Bir kase ceviz *Bir kase fındık *Bir küçük kase sarımsak *4 yemek kaşığı dolusu ev yapımı biber salçası *5 yemek kaşığı dolusu kimyon *2 yemek kaşığı acı ev yapımı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Hakkari Yemeği Eksiksiz Lezzet Doğaba Tanımı İçin Materyaller 2 kg kemikli et2 su bardağı buğdayYarım su bardağı nohut Köftesi için; Yarım kg dana kıyma250 gram tavuk kıymasıYarım soğan (Rendelenmiş)1 su bardağı pirinç1 çay bardağı bulgur1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Nevzine Tatlısı (Kayseri Yöresine İlişkin Harika Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı tahin1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1 su bardağı çekilmiş ceviz3 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 7 adet kuru tatlı biber7 adet kuru acı biber7 adet kuru patlıcan10-15 adet asma yaprak10-15 adet lahana yaprağı İç harcı için; 2 su bardağı pirinç2,5 çay bardağı zeytinyağı1 orta uzunluk soğan1 adet kuru sarımsak1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Bomba Kurabiye Yok Bu türlü Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük kase karışık kurumeyve incir ,üzüm ,kayısı,toplamı 500 gram )1 su bardağı iri çekilmiş ceviz badem fındık karışımı3 orta uzunluk elma1 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı tarçın1 lt kaynar su Hamuru için: 250 gram margarin yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt