Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 yemek kaşığı tarhana
- 1 su bardağı ilikli kemik suyu
- 8 su bardağı su
- 1 küçük soğan
- 2 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 tutam zerdeçal
- Tuz
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarhana 2 su bardağı suda yarım bekletilip, açılması sağlanır.
- Soğanlar yemeklik küçük küçük doğranır.
- Zeytinyağında soğan kavrulur.
- Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
- Tarhana eklenir. Üzerine kalan su ve ilikli kemik suyu eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca nane pulbiber, tuz ve zerdeçal eklenir. 2 taşım kaynatılıp kapatılır.
- Eğer tarhana gereğince suda ezilmediyse tencereye birinci eklendiğinde blendera verebilirsiniz.
- Piştikten sonra da hala pütür varsa blendera verin. Ben iki kez da blender yapıyorum.
- Her tarhananın alacağı su ölçüsü farklıdır. Şayet pişerken yahut piştikten sonra çok katı olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.