Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Soslu Bonfile

Mantar Soslu Bonfile
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mantar-soslu-bonfile-1.jpg

Mantar Soslu Bonfile Tanımı İçin Materyaller

  • 600 gram dana bonfile yada antrikot
Marinasyon için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Mantar sosu için;
  • 1 baş yemeklik doğranmış soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım paket mantar (200 gram kadar)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 tatlı kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz

Mantar Soslu Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etleri ince şeritler halinde (jülyen) doğrayın.
  2. 4-5 saat öncesinden marinasyon için saydığım gereçler ile güzelce harmanlayıp üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin. Bu sayede et lokum üzere olacak.
  3. Etleri ısınan tavaya alıp mühürleyin ve yüksek ateşte orta ara aksi yüz ederek çok kurutmadan pişirin.
  4. Yağı derin bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun.
  5. Harlı ateşte mantarları da atıp sürekli karıştırarak diriliğini kaybedene dek kavurun.
  6. Sarımsağı da ek edin ocağın altını kısın.
  7. Kremayı ve sütün içerisinde eritilmiş nişastayı ekleyip karıştırın.
  8. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ve baharatını ekleyin.
  9. Önden pişirdiğiniz eti sosun içine koyup 10-15 dk kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun????.
 

Similar threads

Mantar Soslu Bonfile Tarifi İçin Malzemeler Bonfile etleri marine için; 7-8 parça bonfileTuz karabiber 1 çay kaşığı2-3 diş sarımsak Mantar sosun malzemesi; 10 adet mantar1 tana soğan2-3 diş sarımsak1 paket kremaTuz karabiber dağ kekiği (1 çay kaşığı)Maydanoz (1 tutam)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Cafe De Paris Soslu Antrikot Tanımı İçin Materyaller 3 adet antrikot yada bonfile2 yemek kaşığı dolusu tereyağıYarım su bardağı krema1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı zerdeçal1 çay kaşığı kimyon1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı hardalBirkaç kol dereotuRokfor peynir (yoksa kaşar) Cafe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Fajita Tarifi İçin Malzemeler 400 gram dana eti (Sinirsiz olsun)2 adet kapya biber2 adet yeşil biber1 baş kırmızı kuru soğanZeytinyağı (Sebzeleri sotelerken ) Et marinasyonu için; 3 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı zeytinyağı2 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Bolonez Soslu Penne Tanımı İçin Gereçler 1 paket penne makarna8 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz Bolonez sos için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı300 gram dana kıyma1 adet orta uzunluk kuru soğan1 diş sarımsak1 adet orta uzunluk havuç3 adet orta uzunluk domates1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Soslu Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için; 500 gram kıyma1 tane kuru soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı galeta unu1adet  yumurta1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 tutam ince kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt