
Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram dana eti (Sinirsiz olsun)
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş kırmızı kuru soğan
- Zeytinyağı (Sebzeleri sotelerken )
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Marinasyon sosunun tüm malzemeleri güzelce karıştırıp, tüm etleri bu sosla en ideal 1 gece öncesinden (Zamanınız yoksa 3-4 saat)ovup bir gün kadar bu sosun içerisinde bekletin.
- Pişirmeden yarım saat öncesinde etleri dolaptan çıkartın ve oda ısısına gelmesini bekletin.
- Jülyen şekilde doğrayın. Tavada yaklaşık 40dk kadar pişirin.
- Pişen etleri başka bir tabağa alın ve bekletin.
- Aynı tava içtersine zeytinyağı dökün. İlk piyazlık doğranmış soğanı 1-2 dakika kadar soteleyin.
- Daha sonra jülyen doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin.
- Hafif diri kalmaları gerekiyor. Ocaktan almadan gerekirse tuz ilavesi yapıp bir iki kez çevirdikten sonra kızaran etleri de içtersine ilave edin.
- 2-3 tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak sıcak servis edin. ????afiyet olsun????