Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Harcı için;
- 500 gram dana kıyma
- 5 adet iri soğan
- 1 demet maydanoz
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 fincan zeytin yağı
- 2 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı su
- 4 su bardağı un
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine kıymamızı alıyoruz. Soğanları robottan çekiyoruz ve ekliyoruz. Maydanozu ince ince kıyıp, biberleri de robottan çekiyoruz.
- Salça, domates sosu, tuz karabiber kimyon toz kırmızı biber ve suyu ekleyip, iç harcı elimizle iyice yoğuruyoruz.
- Hamuru için unu eliyoruz ve sütü ısıtıp, mayayı içinde eritip, unun içine katıyorum tuz ve şeker ekleyip iyice yoğurdum. 45 dk dinlendirip beze yapın ve oklava ile açın.
- Tepsiyi unlayıp açtığınız hamuru yerleştirip kıymalı harcı kaşık yardımı ile sürün.
- Normal fırında 200 derecede 10 dk da pişecektir. Ben kuzinede pişirdim ince olduğu için çok çabuk pişiyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.