Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Lahmacun hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan bir hamur olacak)
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet sivri yeşil biber
- 1 çay bardağı kışlık domates sos
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı, sarımsağı, biberleri, maydanozu, domates sosunu, sıvı yağı, salçayı mutfak robotunda çekin.
- Kıymanın üzerine dökün.
- Tuzu ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Lahmacun hamuru için tuzu, sıvı yağı, suyu, yeteri kadar unu bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru yarım saat üstü kapalı dinlendirin.
- Hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın.
- Bezeleri merdane ile açıp her bir beze için bir yemek kaşığı harçtan yayıp ağzı kapalı tavada orta ateşte pişirin.
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.