iltasyazilim
FD Üye
Karamel Şerbetli Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*750 gram kadar çiğ kadayıf
*2 su bardağı kadar ceviz
*2 kaşık margarin tereyağda olur
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karamel Şerbetli Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıfları güzelce elimizle didikliyoruz, içine erittiğimiz margarini ve sıvı yağı katıp güzelce özdeşleştiriyoruz
Yağladığımız tepsiye güzelce bir kat seriyoruz ve cevizi seriyoruz üstüne üst katı yine kadayıf ile döşeyip bir bardak altıyla güzelce bastırıyoruz
Üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Kadayıf pişerken ayrı bir yerde 4 su bardağı şekeri çelik tencerede karamel rengi alana kadar kaşık ateşte eritiyoruz ve suyu ekliyoruz
Su ekleyince şeker topaklanacak ama telaş etmeyin kaynadıkça eriyor ve çok güzel oluyor
Kadayıf ılık şerbet ılık olacak tam kıvamı budur*?
Sakın sıcak olmasınlar hamur olurlar
Afiyet olsun
*750 gram kadar çiğ kadayıf
*2 su bardağı kadar ceviz
*2 kaşık margarin tereyağda olur
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karamel Şerbetli Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıfları güzelce elimizle didikliyoruz, içine erittiğimiz margarini ve sıvı yağı katıp güzelce özdeşleştiriyoruz
Yağladığımız tepsiye güzelce bir kat seriyoruz ve cevizi seriyoruz üstüne üst katı yine kadayıf ile döşeyip bir bardak altıyla güzelce bastırıyoruz
Üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Kadayıf pişerken ayrı bir yerde 4 su bardağı şekeri çelik tencerede karamel rengi alana kadar kaşık ateşte eritiyoruz ve suyu ekliyoruz
Su ekleyince şeker topaklanacak ama telaş etmeyin kaynadıkça eriyor ve çok güzel oluyor
Kadayıf ılık şerbet ılık olacak tam kıvamı budur*?
Sakın sıcak olmasınlar hamur olurlar
Afiyet olsun