iltasyazilim
FD Üye
Beyaz Örtülü Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
500 gr tel Kadayıf 250 gr Tereyağı 1 çay bardağı dövülmüş Ceviz Şerbeti için;
3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Bir kaç damla limon suyu Muhallebisi için;
1 ltr süt 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker Yarım su bardağı elenmiş un 3 çay kaşığı tepeleme nişasta 1 Paket vanilya
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 1 saat 30dk
Pişirme: 45dk
Beyaz Örtülü Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar Ramazan ayının son günlerindeyiz ALLAH tuttuğumuz Oruçları, ettiğimiz duaları, okuduğumuz Kurani Kerimi kabul eylesin inşaAllah
Sizlere çok nefis, muhallebisiyle bi o kadar hafif, yedikçe yediren tatlı tarifini veriyorum
Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz, bunun için tencereye tozşekeri ve suyumuzu alıyoruz kaynamaya başlayınca limon suyumuzu ilave edip 10 dakika daha kaynatıyoruz Soğuması için kenara alıyoruz
Tavada tereyağımızı eritip ılınması için bekletiyoruz Bu sırada Kadayıfımızı derin bi kabımızda didikliyoruz yani tel tel açıyoruz Üzerine ılınmış olan tereyağını döküyoruz ve iyice harmanlıyoruz, Kadayıfların her yerine bulaşmış olması gerek
Büyük Dikdörtgen borcama Kadayıfların yarısını koyup elimizle hafif şekilde bastırıyoruz, üzerine dövülmüş Cevizi serpiyoruz, diğer kalan Kadayıflarıda üstüne koyup yine hafif şekilde batırıp 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Pişen Kadayıfımızın ilk sıcaklığı çıktığı an soğuk Şerbetimizi döküyoruz ve çekmeye bırakıyoruz
Şimdi muhallebimizi hazırlıyoruz, vanilya hariç tüm malzemeleri bi tencerede güzelce çırpıyoruz ve kaynatıyoruz, altını kapatıp ocağın üzerinden almadan vanilya ekleyip karıştırıyoruz Ilınmasını bekliyoruz, ara ara karıştırıyoruzki üzeri kabuk tutmasın Şerbetini çekmiş Kadayıfımızın üzerine muhallebimizi eşit şekilde yayıyoruz, hafif soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz
Tatlımız servise hazır
Dilerseniz üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz Ben sade kalmasını tercih ettim
Deneyeceklere afiyet olsun
500 gr tel Kadayıf 250 gr Tereyağı 1 çay bardağı dövülmüş Ceviz Şerbeti için;
3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Bir kaç damla limon suyu Muhallebisi için;
1 ltr süt 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker Yarım su bardağı elenmiş un 3 çay kaşığı tepeleme nişasta 1 Paket vanilya
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 1 saat 30dk
Pişirme: 45dk
Beyaz Örtülü Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar Ramazan ayının son günlerindeyiz ALLAH tuttuğumuz Oruçları, ettiğimiz duaları, okuduğumuz Kurani Kerimi kabul eylesin inşaAllah
Sizlere çok nefis, muhallebisiyle bi o kadar hafif, yedikçe yediren tatlı tarifini veriyorum
Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz, bunun için tencereye tozşekeri ve suyumuzu alıyoruz kaynamaya başlayınca limon suyumuzu ilave edip 10 dakika daha kaynatıyoruz Soğuması için kenara alıyoruz
Tavada tereyağımızı eritip ılınması için bekletiyoruz Bu sırada Kadayıfımızı derin bi kabımızda didikliyoruz yani tel tel açıyoruz Üzerine ılınmış olan tereyağını döküyoruz ve iyice harmanlıyoruz, Kadayıfların her yerine bulaşmış olması gerek
Büyük Dikdörtgen borcama Kadayıfların yarısını koyup elimizle hafif şekilde bastırıyoruz, üzerine dövülmüş Cevizi serpiyoruz, diğer kalan Kadayıflarıda üstüne koyup yine hafif şekilde batırıp 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Pişen Kadayıfımızın ilk sıcaklığı çıktığı an soğuk Şerbetimizi döküyoruz ve çekmeye bırakıyoruz
Şimdi muhallebimizi hazırlıyoruz, vanilya hariç tüm malzemeleri bi tencerede güzelce çırpıyoruz ve kaynatıyoruz, altını kapatıp ocağın üzerinden almadan vanilya ekleyip karıştırıyoruz Ilınmasını bekliyoruz, ara ara karıştırıyoruzki üzeri kabuk tutmasın Şerbetini çekmiş Kadayıfımızın üzerine muhallebimizi eşit şekilde yayıyoruz, hafif soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz
Tatlımız servise hazır
Dilerseniz üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz Ben sade kalmasını tercih ettim
Deneyeceklere afiyet olsun