Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram tel kadayıf
*1 su bardağı ceviz içi

Kızartmak için;


*Sıvı yağ

Sosu bulamak için:


*2 yumurta
*Yarım çay bardağı süt

Şerbeti için:


*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:


*İsteğe göre ceviz tozu yada Fıstık tozu

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı Merhabalar Şerbetli Tatlı sevenler için Tam kıvamında Lezzet Bombası?
İlk önce şerbetin hazırlanması ve soğuması için bekletilmesi gerekir Bir tencereye su ve şeker koyularak, kıvamlı bir hale gelinceye kadar şerbet kaynatılır
Yaklaşık 40 dakika kadar
Tel kadayıftan eliniz ile bir parça kopartılıp, avuç içi genişliğinde olacak şekilde didiklenir
İçine önceden hazırlanmış olan dövülmüş ceviz içlerinden bir kaşık alınarak ve sarmaya başlanır Kadayıfın yarısına gelince dolma gibi kenar kısımlar içe kıvrılır Kadayıf sarılırken ne çok sıkı ne de çok gevşek olmalıdır Kadayıfların sarım işi bittikten sonra yumurta güzelce çırpılır, süt karışımına eklenerek karıştırılır Sarılan kadayıflar bu karışıma tek tek batırılır, batırılan kadayıflar bir tepside bekletir Kadayıfları hazırlanan karışıma çok bulamamak, hemen batırıp çıkartmak gerekir
Daha sonra uygun bir tavaya kızartmalık yağ koyulur ve ısıtılır Isıtılmış olan yağa kadayıf dolmaları tek tek koyulur ve nar gibi kızarana kadar kızartılır Kadayıf dolmaları tavadan alındığı gibi önceden hazırlanmış, soğuması için bekletilmiş olan şerbetin içine*atılır ve iki dakika kadar şerbetin içinde bekletilir
Daha sonra şerbetten çıkartılarak ılınması bekletilir Ilındıktan sonra kadayıf dolmaları servise hazırdır şimdiden herkeze afiyet olsun??
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt