İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 su bardağı kadar galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- Kimyon
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Patates
- Sıvı yağ
- 1 adet domates rendesi
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yemek kaşığının ucuyla biber salçası
- Su
- Domates
- Yeşil biber
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için bütün materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz vaktiniz varsa buzdolabında biraz dinlendiriyoruz.
- Sonra büyük modüller koparıp uzun biçimde köfteler elde ediyoruz patateslerimizi iri iri elma dilim dilimliyoruz.
- Tavaya yağı alıp kızartıyoruz sonra köfteleri kızartıyoruz fırın kabımıza köfte ve patatesleri diziyoruz üzerini biber ve domateslerimizle süslüyoruz.
- Sos için bir kapta gereçleri karıştırıp biraz su ile sulandırıyoruz ve yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatıyoruz 200° fırında pişiriyoruz sonra kağıdı alıp biraz üzerinin kızarmasını sağlıyoruz yemeğimiz hazır.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.