İftara Çok Pratik Bir Ana Yemek Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 3 orta uzunluk patates
- 250 gram minik mantar
- 2 tane kapya biber 3tane yeşil biber
- 15 adet arpacık soğan
- 2 tane domates
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bezelye (Ben haşlanmış kullandığım için en sona ekledim)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıcak su
İftara Çok Pratik Bir Ana Yemek Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk etini ve zerzevatları doğrayalım minik mantarlarımızı soyalım.
- Sosu için; diğer bir kapta bütün materyalleri karıştırıp, sebzelerin üzerine ek edelim ve karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
- Benim bezelyem haşlanmış olduğu için piştikten sonra katıp, karıştırdım sizinki buzluktan ise bütün gereçlerle birlikte katabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.