Fırında Pratik Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk kanat ve but karışımı
- 3 adet patates
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, kekik, köri
- 2 su bardağı sıcak su
Fırında Pratik Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün sebzeler doğranır, tavuk ve baharatlarla birlikte (hepsi çiğden) bir kaba konur.
- Üzerine sıvı yağ gezdirilip güzelce karıştırılır.
- Borcama konur.
- Küçük tereyağ dilimleri ve sıcak su ek edilir.
- 200 derecede yaklaşık bir buçuk saat sebzeler ve tavuk kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.