teknolojiuzmani
FD Üye

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tüm tavuk göğsü
- 1 su bardağı bezelye(Dondurucudan kullanabilirsiniz)
- 3 adet patates
- 9-10 adet mantar(Eksiltip çoğaltabilirsiniz)
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz(Damak tadınıza nazaran ayarlayın)
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun fırın tepsisine biraz büyükçe kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyalım.
- Mantar ve bütün zerzevatları de biraz büyükçe doğrayıp koyalım, baharatları ek edelim.
- Bir su bardağı sıcak suyun içine salça, tuz ve tereyağı koyalım ve tereyağı ile salça çözülene kadar karıştıralım bu sosu tepsinin üzerine gezdirelim ve bütün gereçlerle birlikte düzgünce karıştıralım.
- Fırın kağıdını kolay şekillendirmek için ıslatalım ve fırın tepsisinin üzerini kapatalım.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 dakika üzeri kapalı sonra 15-20 dakika üzerindeki fırın kağıdını çıkartarak pişirelim. Nefis lezzette pişen ana yemeğimiz hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun