teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tüm tavuk göğsü
- 1 su bardağı bezelye(Dondurucudan kullanabilirsiniz)
- 3 adet patates
- 9-10 adet mantar(Eksiltip çoğaltabilirsiniz)
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz(Damak tadınıza nazaran ayarlayın)
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun fırın tepsisine biraz büyükçe kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyalım.
- Mantar ve bütün zerzevatları de biraz büyükçe doğrayıp koyalım, baharatları ek edelim.
- Bir su bardağı sıcak suyun içine salça, tuz ve tereyağı koyalım ve tereyağı ile salça çözülene kadar karıştıralım bu sosu tepsinin üzerine gezdirelim ve bütün gereçlerle birlikte düzgünce karıştıralım.
- Fırın kağıdını kolay şekillendirmek için ıslatalım ve fırın tepsisinin üzerini kapatalım.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 dakika üzeri kapalı sonra 15-20 dakika üzerindeki fırın kağıdını çıkartarak pişirelim. Nefis lezzette pişen ana yemeğimiz hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.