Elmalı Kurabiye (Elmalı Sandviç Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram margarin (Oda ısısında )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta (+1 dolu yemek kaşığı daha)
- 1 adet yumurta
- 4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağına yakın un kullandım azar azar ekleyin fark edebilir
- 3 adet elma
- 1 adet armut
- Yarım çay bardağı toz şeker (Elmanın tadına nazaran ekleyin tatlıydı elmalar)
- 1 zirveli çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağına yakın ceviz fındık içi
- Yumurta akı
- Fındık kırığı
- Yulaf ezmesi (Şart değil yakıştı ben ekledim)
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Elmalı Sandviç Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harçtan başlayalım, armut ve elmaların kabuklarını soyup, ufak küp doğrayalım. Uygun bir tavaya alıp üzerine toz şeker tarçın ve ceviz fındık içi ekleyelim karıştırıp pişmeye bırakalım.
- Birinci başta sulanacaktır elmalar lakin piştikçe suyunu çekecektir ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Akabinde, yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım. Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan iri bir kesim alıp yağlı kağıt üzerinde çok incelmeyecek formda merdane yardımıyla açalım.
- Daha sonra ufak su bardağıyla formunu çıkartalım hamurun uç kısmına iç harçtan koyup başka kısmını üzerine kapatalım. Hafif bastırıp sabitledikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Tüm hamuru bu biçimde hazırladıktan sonra üzerine yumurta akı sürelim fındık kırığı yahut yulaf ezmesi serpelim, onuda şöyle bir hafifçe elimizle sabitleyelim ki âlâ yapışsın.
- Daha sonra 180 derece âlâ ısınmış fırında hoş renk alana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.