
Elmalı Çikolata Kaplı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi yahut fındık içi
- 200-300 gram sütlü çikolata benmari yöntemi eritilmiş
- Antepfıstığı
Elmalı Çikolata Kaplı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kurabiye hamuru için iç materyal hariç bütün materyalleri karıştırıp yoğuralım.
- Daha sonra 3 adet elmayı rendeleyip toz şekeri ,1 tatlı kaşığı tarçın ,1 çay bardağı kırılmış ceviz yahut fındık içi ek edip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirip soğumaya bırakalım.
- Limon sıkacağının içine küçük streç geçirip içine hamurdan küçük kesimler alıp elimizle çukurlaştırıp içine 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyarak kapatalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Kurabiyeler soğuyunca üzerine benmari tarzı eritilmiş çikolata sosuna batıralım bir iki saat bekletip o denli servis edebilirsiniz afiyet olsun.