nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Domates Küçük Acı Sivri Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*4 kilo domates
*1 kilo acı küçük sivri biber
*3 yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*2 yemek yemek kaşığı akıcı yağ
*20 diş sarımsak
*1 çay baradğı sirke (elma sirkesi)
Domates Ufak Acı Sivri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
4 kilo domatesi yıkayıp kabuklarını soyuyoruz
Domatesleri elma diliminde doğrayıp robottan geçiriyoruz büyük bir kaba koyuyoruz
20 diş sarımsağı büyük büyük kesiyoruz Tümde koyabilirsiniz arzunuza kadar * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yarım demet maydanozu robottan geçiriyoruz
Domatesleri büyük tencereye alıp 45 dk kaynatıyoruz Suyunu çekip koyulaşınca altını kısıp içine; sarımsakları, maydanozları, kaya tuzunu, biberleri, sirkeyi koyup karıştırıp 5 dk daha kaynatıyoruz
Evvelden kaynattığınız kavanoz kapaklarını da unutmayalım
Sıcakken turşumuzu kavanozlara döküyoruz ve sıcak kapakları bir tülbent veya peçete yardımıyla sıkıca kapatıp ters çevirip 1 gün ışık almayan karanlık yerde bekletip 1 gün daha sonra dolaba koyuyoruz Tümü bu değin inanın tadı bambaşka tiryakisi olursunuz bir kere yemede Yiyenlere afiyet olsun
*4 kilo domates
*1 kilo acı küçük sivri biber
*3 yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*2 yemek yemek kaşığı akıcı yağ
*20 diş sarımsak
*1 çay baradğı sirke (elma sirkesi)
Domates Ufak Acı Sivri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
4 kilo domatesi yıkayıp kabuklarını soyuyoruz
Domatesleri elma diliminde doğrayıp robottan geçiriyoruz büyük bir kaba koyuyoruz
20 diş sarımsağı büyük büyük kesiyoruz Tümde koyabilirsiniz arzunuza kadar * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yarım demet maydanozu robottan geçiriyoruz
Domatesleri büyük tencereye alıp 45 dk kaynatıyoruz Suyunu çekip koyulaşınca altını kısıp içine; sarımsakları, maydanozları, kaya tuzunu, biberleri, sirkeyi koyup karıştırıp 5 dk daha kaynatıyoruz
Evvelden kaynattığınız kavanoz kapaklarını da unutmayalım
Sıcakken turşumuzu kavanozlara döküyoruz ve sıcak kapakları bir tülbent veya peçete yardımıyla sıkıca kapatıp ters çevirip 1 gün ışık almayan karanlık yerde bekletip 1 gün daha sonra dolaba koyuyoruz Tümü bu değin inanın tadı bambaşka tiryakisi olursunuz bir kere yemede Yiyenlere afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.