iltasyazilim
FD Üye
Domates Soslu Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
*1 kg küçük sarı acı biber
*67 fiş sarımsak
*2,5 kg oval domates
*1 su bardağı sirke
*½ su bardağı zeytinyağı
*3 kaşık dövülmüş kaya tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
Domates Soslu Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır Yapılışı Domates Soslu Acı Biber Turşusu su koyulmadan sadece domatesin suyu ile yapılan, sos kıvamında bir turşu Kış yemeklerimize keyifle eşlik eder Kısırın, hamur kızartmasının yanında nefis olur Küçük sarı biberler çok acı olmadığı için, bir de zaten domatesle harmanlandığı için çok rahat yiyebileceğiniz bir kıvamda olur acısı
Buyrun Tarifimiz,
Biberler yıkanır iyice suyu süzülür, sapları çıkartılır
Domatesler robottan geçirilir İster tam püre yapın, ister biraz daha taneli bırakın Sizin ağız tadınıza bağlı Domatesler genişçe bir kabın içine koyulur
Biberler robot ton geçirdiğimiz domatesin içine karıştırılır
Bir bardak sirke, 1 kaşık şeker, sarımsaklar iriyse doğranarak ilave edilir Ezerek koymadım, çok kokusunun çıkmasını istemediğim için
Tuzu yavaş yavaş ilave edip, karıştırıp az gelirse ilave etmenizi öneririm
Hiç su koyulmuyor Domateslerin suyu ile turşumuzu hazırlıyoruz
Ben bir gün, arada karıştırarak, hazırladığım tencerede beklettim Domatesin asitlenmesi azaldığı zaman ertesi sabah kavanozlar doldurdum Kapaklarını kapatmadan üzerine zeytinyağı gezdirip öyle kapatılır Kavanozların ağzında 1 cm boşluk bırakılır Kavanozları bir tepsiye dizilir Arada gelip gidip baktım ama hiç taşma yapmamıştı Bir gün beklettiğim için rahat oldu
Serin bir yere kaldırılır
Kullanmaya başladığımız zaman yarım kavanozları buzdolabına kaldırmanızı öneririm Daha uzun süre dayanır
*1 kg küçük sarı acı biber
*67 fiş sarımsak
*2,5 kg oval domates
*1 su bardağı sirke
*½ su bardağı zeytinyağı
*3 kaşık dövülmüş kaya tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
Domates Soslu Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır Yapılışı Domates Soslu Acı Biber Turşusu su koyulmadan sadece domatesin suyu ile yapılan, sos kıvamında bir turşu Kış yemeklerimize keyifle eşlik eder Kısırın, hamur kızartmasının yanında nefis olur Küçük sarı biberler çok acı olmadığı için, bir de zaten domatesle harmanlandığı için çok rahat yiyebileceğiniz bir kıvamda olur acısı
Buyrun Tarifimiz,
Biberler yıkanır iyice suyu süzülür, sapları çıkartılır
Domatesler robottan geçirilir İster tam püre yapın, ister biraz daha taneli bırakın Sizin ağız tadınıza bağlı Domatesler genişçe bir kabın içine koyulur
Biberler robot ton geçirdiğimiz domatesin içine karıştırılır
Bir bardak sirke, 1 kaşık şeker, sarımsaklar iriyse doğranarak ilave edilir Ezerek koymadım, çok kokusunun çıkmasını istemediğim için
Tuzu yavaş yavaş ilave edip, karıştırıp az gelirse ilave etmenizi öneririm
Hiç su koyulmuyor Domateslerin suyu ile turşumuzu hazırlıyoruz
Ben bir gün, arada karıştırarak, hazırladığım tencerede beklettim Domatesin asitlenmesi azaldığı zaman ertesi sabah kavanozlar doldurdum Kapaklarını kapatmadan üzerine zeytinyağı gezdirip öyle kapatılır Kavanozların ağzında 1 cm boşluk bırakılır Kavanozları bir tepsiye dizilir Arada gelip gidip baktım ama hiç taşma yapmamıştı Bir gün beklettiğim için rahat oldu
Serin bir yere kaldırılır
Kullanmaya başladığımız zaman yarım kavanozları buzdolabına kaldırmanızı öneririm Daha uzun süre dayanır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.