iltasyazilim
FD Üye
Kavrularak Yapılan Domates Soslu Acı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg sarı acı biber
*56 diş sarımsak
*15 kg domates
*½ su bardağı sıvı yağ
*Kaya tuzu
Kavrularak Yapılan Domates Soslu Acı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Bu biberlerle yapılan acı biber turşusu sade yapıldığında da güzel olur Çok acı değildir, domatesle karıştığı için rahatlıkla yenebilecek kıvama gelir
Biberler ve domatesler yağda kavrulduğu için çok daha lezzetli olur Yağ oranını daha az tutabilirsiniz Önemli olan hafif kavrulma tadı*Haydi iş başına Tam zamanı hazırlıkların Kolay gelsin
Biberler, domatesler yıkanır, kurulanır Sarımsaklar temizlenir, ortadan bölünür Tencereye sıvı yağ koyulur, biberler ve sarımsaklar sapları ile birlikte tencerede kavrulur Saplarını özellikle temizlemedim, yerken kolaylık olsun diye Domateslerin kabukları soyulur, isterseniz, küçük küçük doğrayın, isterseniz, blenderdan geçirin Ben blenderdan beş dakikada çektim hemen Biberlerin üzerine domatesler ilave edilir Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika sonra kapatılabilir Çok fazla kavurmamak ve domateslerle birlikte de çok fazla pişirmemek gerekir Kaynarken kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir Ertesi gün serin bir yere kaldırılır Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz Turşu gibi tuzlu olması gerekmiyor Normalin bir tık üzerinde olsa yeterli Afiyet olsun
*1 kg sarı acı biber
*56 diş sarımsak
*15 kg domates
*½ su bardağı sıvı yağ
*Kaya tuzu
Kavrularak Yapılan Domates Soslu Acı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Bu biberlerle yapılan acı biber turşusu sade yapıldığında da güzel olur Çok acı değildir, domatesle karıştığı için rahatlıkla yenebilecek kıvama gelir
Biberler ve domatesler yağda kavrulduğu için çok daha lezzetli olur Yağ oranını daha az tutabilirsiniz Önemli olan hafif kavrulma tadı*Haydi iş başına Tam zamanı hazırlıkların Kolay gelsin
Biberler, domatesler yıkanır, kurulanır Sarımsaklar temizlenir, ortadan bölünür Tencereye sıvı yağ koyulur, biberler ve sarımsaklar sapları ile birlikte tencerede kavrulur Saplarını özellikle temizlemedim, yerken kolaylık olsun diye Domateslerin kabukları soyulur, isterseniz, küçük küçük doğrayın, isterseniz, blenderdan geçirin Ben blenderdan beş dakikada çektim hemen Biberlerin üzerine domatesler ilave edilir Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika sonra kapatılabilir Çok fazla kavurmamak ve domateslerle birlikte de çok fazla pişirmemek gerekir Kaynarken kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir Ertesi gün serin bir yere kaldırılır Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz Turşu gibi tuzlu olması gerekmiyor Normalin bir tık üzerinde olsa yeterli Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.