iltasyazilim
FD Üye
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*İstenilen miktarda domates kabuğu
*6 adet kırmızı kapya biber
*Kaya tuzu
*Yarım çay bardağı su
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar pazardan kışlık dondurucuya atmak için 10 kg domates aldım Kabuklarını atmaya kıyamadım ve anne tarifi uyguladım
Domates kabuklarını ve yıkayıp içini temizleyip dilimlediğim kapya biberleri düdüklü tencereye koydum Üzerine yarım çay bardağı su ekledim 15 dk pişirdim Kevgirim olmadığı için makarna süzgeçine aldığım domates kabukları ve biberlerimi süzgeçte ezdirerek bütün suyunu çıkardım Tencereye aldım ve 2 çay kaşığı kaya tuzu ekledim 1 saat belki daha fazla ateşte kaynattım Bu miktardan yaklaşık 1 kavanoz salça elde etti Kabuklar çöpe atılmaktan kurtulmuş oldu
*İstenilen miktarda domates kabuğu
*6 adet kırmızı kapya biber
*Kaya tuzu
*Yarım çay bardağı su
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar pazardan kışlık dondurucuya atmak için 10 kg domates aldım Kabuklarını atmaya kıyamadım ve anne tarifi uyguladım
Domates kabuklarını ve yıkayıp içini temizleyip dilimlediğim kapya biberleri düdüklü tencereye koydum Üzerine yarım çay bardağı su ekledim 15 dk pişirdim Kevgirim olmadığı için makarna süzgeçine aldığım domates kabukları ve biberlerimi süzgeçte ezdirerek bütün suyunu çıkardım Tencereye aldım ve 2 çay kaşığı kaya tuzu ekledim 1 saat belki daha fazla ateşte kaynattım Bu miktardan yaklaşık 1 kavanoz salça elde etti Kabuklar çöpe atılmaktan kurtulmuş oldu