iltasyazilim
FD Üye
Domates Kabuğundan Salça Tarifi İçin Malzemeler
*Domates kabuğu
*Tuz
Domates Kabuğundan Salça Tarifi Yapılışı İstediğiniz miktarda domates kabuğunu tencerede 15 dk kadar kaynatın ,ardından suyunu başka bi kaba süzün Suyu dökmüyosunuz Kabuklar soğuyunca süzgecin içinde iki elinizle sıkarak içlerinde kalan suyu çıkartın Oluşan domates suyunu tencerede 1 1 buçuk saat yüksek ateşte kaynatın İçindeki su buharlaştıkça salçanın oluştuğunu göreceksiniz Sonlara doğru altını kısın dibi tutmasın Tuzunu ekleyin Hafif katılaşınca ocaktan alıp başka bir kaba aktarın güneşe koyun arada karıştırın ,bir iki saat dursa yeter kıvama gelecektir Ben yaptığım domates konservesi kabuklarını kullanmıştım Çöpe atmaktansa bu şekilde değerlendirdim 20 kiloluk domatesin kabuğundan küçük bir sos kavanozu kadar çıktı Yapacaklara şimdiden kolay gelsin
*Domates kabuğu
*Tuz
Domates Kabuğundan Salça Tarifi Yapılışı İstediğiniz miktarda domates kabuğunu tencerede 15 dk kadar kaynatın ,ardından suyunu başka bi kaba süzün Suyu dökmüyosunuz Kabuklar soğuyunca süzgecin içinde iki elinizle sıkarak içlerinde kalan suyu çıkartın Oluşan domates suyunu tencerede 1 1 buçuk saat yüksek ateşte kaynatın İçindeki su buharlaştıkça salçanın oluştuğunu göreceksiniz Sonlara doğru altını kısın dibi tutmasın Tuzunu ekleyin Hafif katılaşınca ocaktan alıp başka bir kaba aktarın güneşe koyun arada karıştırın ,bir iki saat dursa yeter kıvama gelecektir Ben yaptığım domates konservesi kabuklarını kullanmıştım Çöpe atmaktansa bu şekilde değerlendirdim 20 kiloluk domatesin kabuğundan küçük bir sos kavanozu kadar çıktı Yapacaklara şimdiden kolay gelsin