iltasyazilim
FD Üye
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Domates kabuğu
*Tuz
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı Kışlık menemen hazırlarken ben kabuklarını soyuyorum Soyduğum kabukları brenderdan geçirdikten sonra, ağzı kapaklı geniş bir leğene koyup, üzerine bolca tuz döküyorum Hava sıcaklığına göre 34 gün (sarı suyunu salıncaya kadar) her gün tahta kaşıkla karıştırıyorum Daha sonra kevgirden geçirerek kabuklarından ayırıyorum Kalan posayı geniş bir tencerede suyunu çekene kadar kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyorum Halen yeterince katı olmayan salçamı bez bir torbada 2 gün boyunca süzüyorum Katılaşan salçamı geniş bir kaba dökerek üzerine tülbent örterek 2 günde güneşte bekletiyorum Salçam hazır Şimdiden afiyet olsun
*Domates kabuğu
*Tuz
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı Kışlık menemen hazırlarken ben kabuklarını soyuyorum Soyduğum kabukları brenderdan geçirdikten sonra, ağzı kapaklı geniş bir leğene koyup, üzerine bolca tuz döküyorum Hava sıcaklığına göre 34 gün (sarı suyunu salıncaya kadar) her gün tahta kaşıkla karıştırıyorum Daha sonra kevgirden geçirerek kabuklarından ayırıyorum Kalan posayı geniş bir tencerede suyunu çekene kadar kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyorum Halen yeterince katı olmayan salçamı bez bir torbada 2 gün boyunca süzüyorum Katılaşan salçamı geniş bir kaba dökerek üzerine tülbent örterek 2 günde güneşte bekletiyorum Salçam hazır Şimdiden afiyet olsun