bilgisayarci
FD Üye
Çerkes Pastası (Şipsi Beste) Tanımı İçin Malzemeler
Şipsi kısmı için;
- 1 kilo tavuk baget
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı bulgur
- 6 su bardağı su
Çerkes Pastası (Şipsi Beste) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şipsi kısmı için tavuklar bir tencerede 6 bardak su ile haşlanır.
- Ayrı bir tavada un kokusu çıkana kadar kavrulur ve süzdüğümüz tavuğun suyuna kavurduğumuz un ek edilir ve kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirilir.
- İçine 2 diş sarımsak ezilir karıştırılır.
- Pasta kısmı için 2 su bardağı bulgur, 6 su bardağı su ile lapa olacak halde pişirilir.
- Üzeri için pul biber tereyağında çevrilir, dökülerek servis edilir.
Çerkes Pastası (Şipsi Beste) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.