Beşamel Soslu Patates yapımı Resimli
Beşamel Soslu Patates Malzemeler
4 adet patates (kare borcamda yapacaksanız ve daha alcak yapmak istiyorsanız 2 veya 3 adet patates kullanın, dikdortgen borcam kullanıyorsanız 4 adet patates kalın olmaz)
Beşamal sos icin; 2 su bardağı sut, 3 corba kaşığı un, 4 corba kaşığı sıvıyağ veya aynı miktarda tereyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
imagesbesamelsoslupatatestarifiresimli5ad3cd2d34822
Beşamel Soslu Patates Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayınHaşlanan patatesleri biraz ezerek borcama dokun
Beşamal sosu hazırlamak icin un ve yağı kavurun Ardından sutu yavaşca ekleyerek surekli karıştırın Cok koyu bir kıvam olursa sut ekleyebilirsiniz Kıvamını aldığında patateslerin uzerine yayınEn ustede heryeri kapatacak şekilde kaşar rendeleyin ve 180190 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Beşamel Soslu Patates Malzemeler
4 adet patates (kare borcamda yapacaksanız ve daha alcak yapmak istiyorsanız 2 veya 3 adet patates kullanın, dikdortgen borcam kullanıyorsanız 4 adet patates kalın olmaz)
Beşamal sos icin; 2 su bardağı sut, 3 corba kaşığı un, 4 corba kaşığı sıvıyağ veya aynı miktarda tereyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
imagesbesamelsoslupatatestarifiresimli5ad3cd2d34822
Beşamel Soslu Patates Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayınHaşlanan patatesleri biraz ezerek borcama dokun
Beşamal sosu hazırlamak icin un ve yağı kavurun Ardından sutu yavaşca ekleyerek surekli karıştırın Cok koyu bir kıvam olursa sut ekleyebilirsiniz Kıvamını aldığında patateslerin uzerine yayınEn ustede heryeri kapatacak şekilde kaşar rendeleyin ve 180190 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun